Úvod Hry Android hra Pokémon GO prinesie pokémonov do skutočného sveta

Android hra Pokémon GO prinesie pokémonov do skutočného sveta

1

Vyzerá to tak, že už zabudnutá pokémonmánia zažije epické znovuzrodenie. A nie len tak hocijaké. Vďaka novému traileru máme teraz možnosť nahliadnuť do unikátneho virtuálneho sveta, ktorý príde s novou Android hrou Pokémon GO.

Za ohlásenou novinkou stoja dve japonské spoločnosti Nintendo a The Pokémon Company, pričom ju pre platformu Android prinesie vývojárske štúdio Niantic. Malo by ísť o niečo podobné ako Google Ingress.

Zaujímavosťou však je, že k hre bude na pultoch obchodov dostupné aj originálne príslušenstvo v tvare Poké Ballu, ktoré hráčom umožní loviť pokémonov v skutočnom svete okolo nás. Ak budú v ich blízkosti, príslušenstvo dá svetelný či vibračný signál, že ho môžu na mieste identifikovanom pomocou GPS použiť. Nazbierané kúsky si potom budú prostredníctvom smartfónu vymieňať s inými hráčmi.

Android hry od ostrieľaného výrobcu herných konzol Nintendo nie sú žiadnou horúcou novinkou. Spoločnosť už dávnejšie avizovala angažovanie sa v mobilnom priemysle. Viac legendárnych titulov, vrátane talianskeho inštalatéra Mária, by sme mali mať v obchode Google Play k dispozícii už budúci rok.

Pokémon GO dorazí do Android smartfónov taktiež počas roka 2016. Nižšie nájdete spomínané video.