Zabudnite na nedokonalé 3D technológie a iné špecialitky, ktorými sa snažia mnohí poprední výrobcovia oživiť predaje inteligentných televízorov. Spoločnosť Philips prichádza s pohlcujúcou funkcionalitou, vďaka ktorej sa budeme cítiť, že to, na čo sa práve pozeráme, je naozaj pred nami.

Jej nový 4K TV pod názvom AmbiLux dostal na zadnú stranu konštrukcie presne desať maličkých LED projektorov. Prostredníctvom tých dokáže rozšíriť aktuálne zobrazený virtuálny obsah priamo na stenu za televízorom. Používateľ tak nadobudne pocit, že je obraz na displeji opticky väčší, ako samotná 65-palcová uhlopriečka.

Trik s projektormi ukázal výrobca ešte počas minuloročného podujatia IFA 2014, tentokrát už ale ide o reálny produkt. Ďaľšou veľkou výhodou je aj to, že ho poháňa operačný systém Android TV. Európski zákazníci by mali mať Philips AmbiLux k dispozícii za momentálne neznámu sumu niekedy koncom roka.

Podobný nápad mal ešte dávnejšie softvérový gigant Microsoft, keď vyvíjal súčasnú hernú konzolu Xbox One, pričom funkciu vtedy nazval Illumiroom.

Nižšie si môžete pozrieť video, kde televízor od spoločnosti Philis predvádza svoje schopnosti.