Opera Mini patrí medzi najobľúbenejšie internetové prehliadače pre smartfóny a tablety, pričom jej tvorcovia v rámci novej aktualizácie pridali novú funkcionalitu.

Po novom si môžete vybrať, či chcete surfovať na internete bleskovo rýchlo a ušetriť väčšinu, podľa autorov až 90% dát, alebo chcete surfovať po internete plnohodnotne so všetkými vizuálnymi prvkami a podobne.

Pre spomínanú úsporu dát a rýchlosť slúži nový, „extrémny“ režim. Zmieriť sa budete ale musieť s nižšou kvalitou obrázkov, absenciou niektorých vizuálnych prvkov a so zjednodušeným rozvrhnutím stránok.

V „High“ móde taktiež ušetríte nejaké tie dáta, čaká vás však plnohodnotné prehliadanie internetu so všetkými mediálnymi komponentami, plným vzhľadom a podobne.

Vľavo - režim extrémnej úspory dát, v strede - výber režimov, v pravo - plnohodnotné prehliadanie
Vľavo – plnohodnotné prehliadanie, v strede – výber režimov, v pravo – režim extrémnej úspory dát

Opera Mini tak vyhovie väčšine používateľov, ktorí si môžu zvoliť tieto možnosti vzhľadom na dostupnú rýchlosť pripojenia, rôzne druhy stránok alebo jednoducho, podľa chuti.

V aktualizácii pribudlo aj nové rozhranie pre uložené stránky a záložky. Opera Mini je k dispozícii v obchode Google Play na stiahnutie zadarmo a určite ju odporúčame aspoň vyskúšať.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.mini.native“]