Úvod Výrobcovia Google Nexus 5 aj 6: Aktualizácia na Android 6.0 Marshmallow príde 5. októbra

Nexus 5 aj 6: Aktualizácia na Android 6.0 Marshmallow príde 5. októbra

0
Android 6.0 Marshmallow

Tešíte sa na nový aktualizačný balíček od Google? Ak vlastníte jeden z dvoch posledných Nexus smartfónov, dlho by ste čakať už nemali. Ako naznačujú čerstvé informácie, deň D nastane začiatkom budúceho mesiaca.

Vplýva to z tabuľky aktualizácií kanadského operátora Bell, kde je pri modeloch Nexus 5 a Nexus 6 uvedený dátum 5. október.

Internetový gigant má v tradícii sprístupniť ďalšiu veľkú verziu operačného systému Android vždy až po predstavení vynovenej generácie svojho smartfónu, ktorý mu vyrábajú iní hardvéroví výrobcovia. Tento rok sa takéto mediálne podujatie odohrá presne 29. septembra. Je však celkom pravdepodobné, že sa uniknuté informácie týkajú výhradne iba mobilných operátorov. Pri bežne zakúpených kúskoch môže byť teda aktualizácia na Android 6.0 Marsmallow dostupná ešte skôr.

Verzia 6.0 Marsmallow je momentálne k dispozícii iba vo vývojárskej edícii. Softvérová novinka prinesie niekoľko drobných vylepšení, ktoré sa majú týkať prehľadnejšej správy povolení pre nainštalované aplikácie či lepšej výdrže batérie. Zmeny používateľského prostredia budú tentokrát menej badateľné, nakoľko pôjde iba o pár vizuálnych drobností.

Nový Nexus

29. septembra nám ukáže Google aj dvojicu nových Nexus smartfónov od LG a Huawei. Nexus 5X a Nexus 6P by sa mali medzi sebou odlišovať nielen dizajnom konštrukcie, ale aj hardvérovou výbavou a hlavne cenovkou. Na internet doteraz uniklo množstvo dôveryhodne vyzerajúcich materiálov, kde boli fotografie, novinárske rendery alebo technické špecifikácie.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P
LG Nexus 5X
LG Nexus 5X