Úvod Výrobcovia Meizu Špecifikácie MEIZU Pro 5 odhalené: 5,8″ Full HD displej, Exynos 7420 a...

Špecifikácie MEIZU Pro 5 odhalené: 5,8″ Full HD displej, Exynos 7420 a 4GB RAM

3
Meizu MX5

Pripravovaný smartfón od populárneho čínskeho výrobcu odhalil svoje ústrojenstvo. V databáze benchmark aplikácií GeekBench a GFXBench sa objavilo neznáme zariadenie, ktoré nesie interné označenie NIUX. Podľa viacerých médií ide o model Meizu ‚Pro 5‘.

Spoločnosť Meizu ešte počas minulého týždňa predstavila ďalší modelový rad, kde budú iba hi-end smartfóny pre tých náročnejších zákazníkov. Zároveň s ňou ale chce napraviť súčasnú situáciu na spotrebiteľskom trhu, nakoľko množstvo konkurenčných výrobcov opakuje podľa slov viceprezidenta Meizu stále dokola tú istú chybu. Tým samozrejme narážal na problémový čipset Snapdragon 810 a jeho prítomnosť v množstve nových mobilných zariadení, pričom údajne všetci veľmi dobre vedia, ako kazí používateľské skúsenosti.

Súčasťou ohlásenej línie by mal byť aj smartfón pod označením Pro 5, ktorý má doraziť na pulty obchodov v dvoch rozdielnych verziách. Jednu bude poháňať 10-jadrový MediaTek Helio X20, ďalšiu zase už dobre otestovaný Exynos 7420 z vlajkovej lode Galaxy S6 či phabletov Note5 a Galaxy S6 edge+. Čipset z výrobnej fabriky giganta Samsung vyniká nadštandardným výkonom a skvelou energetickou efektivitou, čo zabezpečuje dostatočne veľkú výdrž aj pri menšej kapacite batérie.

5,8-palca a Full HD

Ako tvrdia posledné úniky špecifikácií z porovnávacích aplikácií, Meizu Pro 5 ponúkne obrovskú uhlopriečku o rozmere 5,8″. Displej by však mal byť iba Full HD. Predstavitelia výrobcu totiž nedávno vyhlásili, že použitie Quad HD a vyšších rozlíšení nemá pri smartfónoch absolútne žiaden význam.

Špecifikácie zariadenia Meizu NIUX (Pro 5)
Špecifikácie zariadenia Meizu NIUX (Pro 5)

V hardvérovej výbave má figurovať aj 4GB RAM-ka, 20 a 5 MPx fotoaparáty alebo operačný systém Android 5.1.1 s nadstavbou Flyme. Nadobudnuté skóre z GeekBench nájdete na webe PhoneArena.

Oficiálne predstavenie novinky očakávame už onedlho.