Úvod Výrobcovia Google Pozrite sa na novinárske rendery LG NEXUS 5X, unikli aj technické špecifikácie!

Pozrite sa na novinárske rendery LG NEXUS 5X, unikli aj technické špecifikácie!

2
LG Nexus 5X

Google už o pár dní odhalí vynovenú generáciu modelového radu Nexus. Tento rok však bude veľmi špeciálny. Nedočkáme sa jedného, ale dvoch mierne odlišných modelov, ktoré bude vyrábať juhokórejský LG a čínsky Huawei. Tu je ich vizuálna podoba.

Internetom kolujú čerstvé informácie o jednom z nadchádzajúcich smartfónov Nexus. Tie pozostávajú z niekoľkých reklamných obrázkov, kde je možné vidieť tri farebné variácie a očakávané dizajnové spracovanie, pričom sa na svetlo sveta dostali aj už viac menej iba potvrdené technické špecifikácie.

Hardvérová výbava Nexus 5X bude pozostávať z čipsetu Snapdragon 808 či 2 GB RAM-ky. Fotenie zabezpečí 12,3 MPx senzor a zobrazovanie obsahu dostane na starosť menší, zrejme 5-palcový Full HD displej, ktorý mal aj Nexus 5. Tentokrát by však mohol ponúknuť modernejšiu technológiu, čo môže mať na jeho kvalitu naozaj badateľný vplyv.

TIP Objavil sa render pre Nexus 6P – pozrite sa, ako vyzerá

Ohľadne výkonu to ale nebude žiadna sláva – ako ukazujú predbežné benchmarky, výsledky nie sú ničím výnimočné. Čipsetom disponuje aj vlajková loď LG, G4.

LG Nexus 5X sa podarilo v GeekBench aplikácii dosiahnuť 1,000 bodov pri jedno jadrovom teste a 4,500 vo viacjadrovom. Oproti súčasným hi-end modelom ide teda o slabší ‚odvar‘. Na druhú stranu, s výkonom drahšieho súrodenca Nexus 6P to už má byť trošku lepšie. Zatiaľ nie je úplne jednoznačné, aký kúsok kremíku dostane. Často sa poslednú dobu spomína Snapdragon 810 od spoločnosti Qualcomm. Je teda viac ako jednoznačné, že sa do vývoja smartfónov dosť hlboko mieša samotný Google, nakoľko Huawei produkuje vlastné čipsety Kirin.

Novinka Nexus 5X ďalej vyfasuje senzor odtlačkov prstov, laser na zaostrovanie a dvojitý LED blesk.

Matný plast?

Ako je vidieť z nových novinárskych renderov, na pulty dorazia tri farbou odlišné prevedenia – tmavá, bledá a bledunkozelená. Dizajn taktiež potvrdzuje doterajšie úniky, podľa ktorých budú krivky smartfónu oblé a povrch z príjemného plastu s matným povrchom. Aj keď toto asi mnohých poriadne nahnevalo, zo zadnej strany má vraj vytŕčať kúsok z fotoaparátu.

Oficiálne predstavenie LG Nexus 5X a Huawei Nexus 6P prebehne 29. septembra v americkom meste San Francisco.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X