Úvod Výrobcovia Google Unikli podrobné špecifikácie LG NEXUS 5X! Celodenná batéria a špičkový foťák

Unikli podrobné špecifikácie LG NEXUS 5X! Celodenná batéria a špičkový foťák

3
LG Nexus 5X

Pár hodín pred oficiálnym predstavením nových Nexus smartfónov máme k dispozícii zoznam detailnej hardvérovej výbavy a zrejme aj webovú prezentáciu jedného z dvojice. Ide o dostupnejší model od spoločnosti LG.

Novinka Nexus 5X nebude však vynikať hi-tech špecifikáciami, zameria sa skôr na potreby bežných používateľov, ktorí hľadajú zariadenie s obstojnou výdržou batérie alebo kvalitným fotoaparátom. V zozname sa ďalej spomína senzor na odtlačky prstov, laserové zaostrovanie, špeciálny ‚dual‘ LED blesk alebo 5 MPx selfie senzor s 1,4 mikrometrovými pixelmi a clonou f/2.2. Hlavný fotoaparát by mal byť zase schopný zachytiť kvalitné zábery aj počas zlých svetelných podmienok, keďže má mať 1,55 mikrometrové pixely či f/2.0.

Zobrazovacia jednotka dosiahne uhlopriečku 5,2-palca a ponúkne viac ako dostatočné Full HD rozlíšenie. Rovnako sa spomína 2 GB RAMka, čipset Spandragon 808 od spoločnosti Qualcomm, 136 gramov ťažká konštrukcia (asi z plastu), takzvaný Senzor Hub a nedotknutý Android 6.0 Marshmallow.

A ceny?

Ako vyplýva zo včerajších informácií, za slabšie vybavený LG Nexus 5X si majú predajcovia pýtať okolo 400 dolárov. Prémiový Nexus 6P so značkou čínskeho výrobcu Huawei nás ale podľa všetkého výde až na takmer 500 dolárov. V jeho výbave vymenia plast za elegantný hliník a dočkáme sa aj lepších technických špecifikácií.

Oficiálne predstavenie noviniek prebehne počas dnešného dňa, tak zostaňte v strehu, pretože u nás nájdete tie najčerstvejšie informácie.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X