Úvod Výrobcovia Google Nový NEXUS uvidíme koncom mesiaca, Google uvolní aj Android 6.0 Marshmallow

Nový NEXUS uvidíme koncom mesiaca, Google uvolní aj Android 6.0 Marshmallow

0
NEXUS

Deň, na ktorý čaká každý pravý fanúšik operačného systému Android a smartfónov od Google, sa už nezadržateľne blíži. Ako informuje web CNET, predstavenie dvoch očakávaných NEXUS smartfónov by malo prebehnúť už o pár týždňov.

Posledné mesiace nám priniesli niekoľko veľkých únikov, kde boli obidva kúsky odhalené vizuálne aj prostredníctvom technických špecifikácií. Ako sa viackrát spomínalo, jeden vyrobí LG z Južnej Kórey a ďalší čínsky gigant Huawei.

Plastový NEXUS od LG ponesie relatívne malú uhlopriečku o rozmere 5,2-palca, ponúkne senzor na odtlačky prstov a vyčnievajúci fotoaparát s laserovým zaostrovaním. Huawei má pre zmenu vyrobiť až 5,7-palcový model z prémiového hliníku, pričom ten bude predstavovať vstupnú bránu Google do komplikovanej Číny, odkiaľ ešte v roku 2010 kvôli narastajúcim problémom, vďaka ktorým mohol prísť o duševné vlastníctvo, odišiel.

Akú cenovú politiku tentokrát zvolia, nie je stále isté. Aj keď boli NEXUS smartfóny z predchádzajúcich rokov pomerne dostupné, vysoká cenovka za minuloročný hi-tech NEXUS 6 od spoločnosti Motorola prekonala všetky naše očakávania.

Model LG NEXUS
LG NEXUS
Huawei NEXUS
Huawei NEXUS

Zakrúžkujte si 29. september

Popri oficiálnom predstavení, ktoré by sa malo podľa dostupných informácií zrealizovať už 29. septembra v americkom meste San Francisco, sprístupní internetový gigant pre majiteľov starších generácií aj nový aktualizačný balíček Android 6.0 Marshmallow, kde nechýba špeciálny šetriaci mód Doze či detailnejšia správa povolení pre nainštalované aplikácie.