Úvod Výrobcovia Lenovo Testujeme Lenovo VIBE Shot, pýtajte sa

Testujeme Lenovo VIBE Shot, pýtajte sa

3
Lenovo VIBE Shot

Okrem Xiaomi RedMi Note 2 máme momentálne v redakcii aj Lenovo Vibe Shot z prémiových materiálov a s relatívne kvalitnými fotoaparátmi. Pokiaľ vás teda zaujíma niečo ohľadom jeho výbavy alebo konštrukčného spracovania, otázky nezabudnite nasmerovať do komentárov pod článkom. Odpovede nájdete v celej recenzii.

Ako zaznelo počas predstavovania smartfónu pre slovenský trh, výrobca Lenovo neplánuje s Vibe Shot konkurovať súčasným vlajkovým lodiam od iných spoločností. Ide však aj napriek tomu o produkt za približne 400 EUR. Za podobnú cenu si už teraz môžeme kúpiť taký LG G4, ktorý má taktiež 16 MPx senzor (f/1.8), avšak s pokročilým laserovým zameriavaním, užitočným senzorom na spektrum farby a hlavne ponúka lepší čipset, kvalitnejšiu nadstavbu operačného systému bez hŕby pred-inštalovaných aplikácií či modernejší zobrazovací panel. Na druhú stranu nemá kovový rámik a sklenú zadnú i prednú stranu konštrukcie, vďaka čomu Vibe Shot pôsobí skutočne luxusným dojmom. Nezapadá teda ani do hi-end triedy a ani do mid-range, ale skôr niekde medzi ne.

Musím priznať, že ma tento čínsky fotomobil príjemne prekvapil. Upravený systém Android vo verzii 5.1 neseká a funguje plynulo aj pri náročnejších operáciach. Softvérová optimalizácia sa preto spoločnosti Lenovo naozaj podarila. 5-palcový Full HD panel (441 ppi) má navyše výborný kontrast s dostatočným jasom, takže sú zobrazované informácie a objekty dobre vidieteľné za akýkoľvek podmienok.

Lenovo Vibe Shot
Lenovo Vibe Shot

Lenovo Vibe Shot

Nabitý fotoaparát

Hlavným marketingovým ťahákom je hlavný foťák. Ten pozostáva zo 16 MPx senzoru, infračerveného automatického zaostrovania, trojitého LED blesku a optickej stabilizácie obrazu. Nebudem preháňať, ak ho na základe prvých záberov pochválim za výkon počas zhoršených svetelných podmienok. Na bočnej strane kovovej konštrukcie nájdeme taktiež tlačidlo na prepínanie automatického módu fotenia do profesionálneho a naopak.

Za ďalšie plus by som označil aj dual SIM funkcionalitu, podporu pre microSD alebo hardvérové tlačidlá, ako spúšť fotoaparátu. Aký je Lenovo Vibe Shot v praxi, uvidíme počas nadchádzajúcich dní.