Úvod Apple iPhone iPhone 6s má na krku prvé problémy: Jabĺčkari hlásia nadmerné prehrievanie

iPhone 6s má na krku prvé problémy: Jabĺčkari hlásia nadmerné prehrievanie

6
iPhone 6s

Pamätáte si ešte na kauzu #bendgate, ktorá sprevádzala spustenie predaja minuloročnej generácie iPhone 6? Vyzerá to tak, že ani tento rok nebude výnimkou. Na komunitnom webe Reddit sa objavila jedna z prvých sťažností od nespokojných zákazníkov, kde má byť na vine vysoká teplota čerstvého iOS smartfónu.

Podľa dostupných informácií nebola s iPhone 6s Plus vykonávaná žiadna náročná činnosť, no aj tak sa zdal pri dotyku jeho používateľovi nadmerne horúci. Navyše, ak otvoril základnú aplikáciu fotoaparátu, čakalo ho nemilé prekvapenie. Zobrazené upozornenie dalo jasne najavo, že LED blesk použiť momentálne kvôli danému problému nemôže.

Ako píše web PhoneArena, teplota dosahovala takmer 39 stupňov Celzia, pričom bežnú teplotu smartfónu reprezentuje hodnota zhruba 32 stupňov. Je tu však taktiež šanca, že ide iba o ojedinelé kusy, ktoré mohla spôsobiť náhodná chyba vo výrobnom alebo montážnom procese.

Predaj iPhone 6s a iPhone 6s Plus odštartoval ešte len tento piatok. Pokiaľ by išlo o problém väčších rozmerov, spôsobený napríklad chybným hardvérom, počet sťažností počas tohto týždňa rapídne narastie.

Minulý rok sprevádzalo spustenie predaja iPhone 6 ohýbanie krehkej konštrukcie. Stačilo iba, ak si používateľ vložil väčší model do vrecka obtiahnutých nohavíc a pár krát si sadol. Vo vynovenej generácii sa ale zrejme už také niečo nestane – inžinieri z Apple totiž obdarili novinku pevnejším hliníkom aj tvrdším ochranným sklom Retina displeja.