Úvod Výrobcovia Huawei Vedeli ste? Keď stratíte Huawei Mate S, stačí zakričať a on sa...

Vedeli ste? Keď stratíte Huawei Mate S, stačí zakričať a on sa ozve späť

4
Huawei Mate S

Určite poznáte ten bezradný pocit, keď si váš smartfón niekam doma odložíte a po pár minútach úplne zabudnete, kde ste ho nechali. Stalo sa to už takmer každému z nás a aj preto vybavil čínsky výrobca Huawei jeho nový Mate S funkcionalitou, ktorá nám v takejto pekelnej situácii veľmi užitočne pomôže.

Android novinka je totiž schopná zareagovať na špecifický hlasový povel, napríklad „Hey Mate“. Ak smartfón takéto slová prostredníctvom mikrofónov zaregistruje, nahlas spustí pesničku, začne svietiť LED blesk a bude odpovedať slovom „Here“ (v preklade „tu“).

Nejde však vôbec o nič prevratné, podobnou softvérovou výbavou disponuje aj starší model Huawei P8. Ak vás teda zaujíma, ako to celé funguje priamo v praxi, pozrite si video nižšie.

https://www.youtube.com/watch?v=Y6RVSpJF-Qo

Huawei predstavil celokovový Mate S ešte na podujatí IFA 2015, pričom ho vybavil radom zaujímavých špecialít, a to vrátane alternatívy 3D dotyku, ktorým disponuje aj pár dní čerstvý iPhone 6s. Medzi jeho technickými špecifikáciami nájdeme 5,5-palcový AMOLED displej s Full HD rozlíšením, 13 a 8 MPx fotoaparáty, 3 GB RAM, 2,700 mAh batériu a vlastný čipset HiSilicon Kirin 935. Cena bola pre slovenský trh stanovená na 649 EUR.