Dizajnérsky koncept nového HTC smartfónu

Mnohí si spájame dátum 29. september s predstavením nových Nexus smartfónov. Nesmieme však zabúdať, že na tento deň si tlačové podujatie pripravil aj výrobca HTC.

Ten by mal predstaviť rovno dva nové, vysoko konkurenčné smartfóny, ktoré by mohli spoločnosť konečne vytiahnuť z klesajúcej šiprály neúspechu a straty.

Jedným z dvojice zariadení má byť HTC One A9 (Aero), ktorý poháňa výkonný čipset Helio X20 (MT6797) výrobcu MediaTek s až desiatimi jadrami.

Tie tvoria dve jadrá Cortex A72 a osem jadier Cortex A53, pričom kombináciou rôznych typov jadier v MediaTeku docielili vysoký výkon pri veľmi efektívnej spotrebe energie.

Práve skóre udávajúce výkon tohto zariadenia sa objavilo v benchmark testovacom softvéri Geekbench a stojí rozhodne za pozornosť.

V single-core teste dosiahol HTC One A9 1835 bodov, čo je blízko k výkonu tabletu Nexus 9 s čipom Tegra K1. Multi-core výsledok hovorí o 5884 bodoch, čo je dokonca lepšie skóre ako má Exynos 7420 v zariadení Samsung Galaxy S6 a pod.

HTC_One-A9_Aero_Benchmark-630x398

Okrem toho uvidíme s týmto procesorom nový grafický čip série T88xx, ktorý je výkonnejší ako PowerVR G6200. Ďalej nebude chýbať 4 GB RAM a smartfón pobeží na Androide 5.1.1 Lollipop.

Čo presne si pre nás HTC pripravilo sa dozvieme už na konci mesiaca, predtým však pár informácii určite ešte unikne.