Úvod Výrobcovia HTC HTC o pár týždňov predstaví nový smartfón s Android 6.0 Marshmallow

HTC o pár týždňov predstaví nový smartfón s Android 6.0 Marshmallow

3
Novinka od HTC

Problémami zmietaný výrobca smartfónov dnes začal rozposielať pozvánky na virtuálnu udalosť, kde hodlá odhaliť neznáme mobilné zariadenie. Ako naznačujú dostupné detaily, poženie ho nový Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Pozvánku taktiež zdobí hashtag #BeBrilliant.

Mnohé svetové médiá predpokladajú, že pôjde o dlho špekulovaný model HTC A9, o ktorom už vieme relatívne veľa informácií. Na internet sa dokonca dostal aj jeho pravdepodobný vizuálny vzhľad, ktorý prezradil prítomnosť hardvérového tlačidla pod displejom, kde by mal byť takisto integrovaný snímač odtlačkov prstov.

Technické špecifikácie očakávanej novinky však nebudú predstavovať prvú triedu. Výkon má mať totiž na starosti mid-range čipset Snapdragon 617 (8-jadrový CPU; Adreno 405) a iba 2 GB RAMka. Verzia operačného systému je potvrdená priamo výrobcom, dočkáme sa rovno tej najaktuálnejšej. Ďalšou časťou hardvérovej výbavy modelu A9 bude podľa všetkého Full HD AMOLED displej s 5-palcovou uhlopriečkou, 16 GB pamäť, slot pre microSD kartu, 13 MPx fotoaparát, optická stabilizácia obrazu a 2150 mAh batéria.

Hrúbka kovovej konštrukcie zrejme nepresiahne rovných 7 milimetrov. Malá kapacita zdroja energie tomu navyše dáva ako takú dôveryhodnosť.

Livestream z oficiálneho predstavovania zatiaľ neznámeho telefónu nájdete 22.10. 2015 online na url adrese htc.com/launch/ o 18:00 nášho času.