Úvod Výrobcovia Google Google zrejme našiel spôsob ako obísť AdBlock na YouTube

Google zrejme našiel spôsob ako obísť AdBlock na YouTube

13
adblock-for-youtube

Známe rozšírenie AdBlock, ktoré si našlo domov v prehliadači nejedného z nás, zrejme nemusíme predstavovať. Okrem toho, že blokuje reklamy na webových stránkach, dokáže tiež blokovať reklamy na YouTube. To sa však má zmeniť.

Všetko nasvedčuje tomu, že Google prišiel na spôsob, ako blokovanie reklamy na YouTube obísť. Po novom má totiž YouTube reklamy spravovať a prehrávať ako „predklipy“, takže nebude možné sa im spoľahlivo vyhnúť. Vedľajším efektom tohto prístupu bude, že AdBlock a jemu podobný software vám pozeranie YouTube dokonca znepríjemní – spôsobí totiž zablokovanie možnosti preskočiť reklamu, takže si budete musieť niekoľkominútovú reklamu pozrieť až do konca a jediné čo s tým budete môcť robiť, bude spraviť si k tomu popcorn.

Nakoľko reklamy tvoria väčšinu príjmu Google, a nie len jeho, je tento krok celkom pochopiteľný. Vďaka reklamám máme takmer všetky super online služby zadarmo, no nič to nemení na tom, že reklamy sú občas pekne vtieravé až nepríjemné.

Šikovní užívatelia ale určite skôr či neskôr prídu na spôsob, ako tento problém vyriešiť. Zatiaľ však nezostáva nič iné, ako pridať YouTube do AdBlock whitelist a počkať si na možnosť preskočiť reklamu.