India je rozvojová krajina s veľkou populáciou, no do budúcnosti aj s veľkým trhovým potenciálom. Google už v tejto krajine spustil projekt lacných smartfónov Android One a s modernými technológiami pokračuje.

Indický premiér Narendra Modi nedávno navštívil sídlo spoločnosti Google v Mountain View v Kalifornii. Pri tejto príležitosti sa šéf Googlu, Sundar Pichai, rozhodol oznámiť, že Google prinesie do Indie 400 bezplatných Wi-Fi hotspotov, pričom pokryje oblasti železničných staníc.

Google bude spolupracovať so železničnou spoločnosťou RailTel a zo začiatku pokryje 100 najrušnejších staníc v krajine, vrátane tých ako Mumbai, New Delhi, Chennai či Bangalore.

Následne zabezpečí pripojenie aj na ostatných 300 menších staniciach, Google to chce stihnúť do konca roka 2016 a pripojenie tak zabezpečí bezplatný prístup na internet 10 miliónom cestujúcich denne.

India

Sundar Pichai prisľúbil, že dané pripojenie bude rýchlejšie než akékoľvek aktuálne dostupné v Indii. Jedná sa vôbec o jeden z najväčších verejných Wi-Fi projektov na svete.

V kombinácii s lacnými Android One smartfónmi, ktoré sú v krajine obľúbené, tak Google dokáže pripojiť na internet obrovskú masu ľudí, ktorí si to predtým nemohli dovoliť, respektíve boli obmedzení dostupnosťou pripojenia alebo financiami.

Iniciatíva spoločnosti Google sa pochopiteľne stretla s pozitívnymi ohlasmi verejnosti.