Úvod Novinky Android Google sprístupní Android 6.0 Marshmallow už budúci týždeň

Google sprístupní Android 6.0 Marshmallow už budúci týždeň

4
Android 6.0 Marshmallow

Internetový gigant dnes popri predstavení viacerých technologických noviniek prezradil, kedy sa svet konečne dočká najnovšej Android verzie pod ďalším sladkým označením 6.0 Marshmallow. Prvé budú samozrejme staršie generácie Nexusov.

Ako píše web The Verge, deň D by mal nastať niekedy počas budúceho týždňa, no bližší dátum alebo čas Google zatiaľ nešpecifikoval.

Mnohí výrobcovia, ktorí do svojich mobilných zariadení implementujú operačný systém s vlastnou nadstavbou, sprístupňujú aktualizačný balíček aj niekoľko mesiacov po uvedení softvérovej novinky na spotrebiteľský trh. Majitelia Nexus produktov majú preto veľkú výhodu, že ich systém nevyžaduje žiadnu dodatočnú úpravu. Zverejnený Android si tak môžu v rozmedzí niekoľkých dní spokojne nainštalovať prostredníctvom OTA.

Starý kabát, lepšie detaily

Softvéroví inžinieri sa pri príprave ďalšej veľkej aktualizácie zamerali predovšetkým na detaily v oblasti funkčnosti, čo má za cieľ zlepšiť súčasné používateľské skúsenosti. Sféra vizuálneho vzhľadu prostredia zostala teda viac menej bez zmeny.

Vylepšenia sa dočkala správa povolení pre nainštalované aplikácie a aj metodika šetrenia energie v batérii. S funkciou Doze smartfón vie, či ho nikto nepoužíva a leží iba tak pohodený na stolíku. V takom prípade aktivuje špeciálny šetriaci mód, prostredníctvom ktorého deaktivuje automatickú synchronizáciu aplikácií s internetom.

Vyhľadávací mechanizmus Google prešiel v Android 6.0 Marshmallow hlbšou integráciou, vďaka čomu bude môcť analyzovať to, čo nám displej momentálne zobrazuje. Nazbierané dáta v prípade potreby potom využije na poskytovanie obšírnejších informácií pre zvedavého používateľa.