ME, ME Pure a ME Pro. To je trojica absolútne nových prírastkov do sveta Android smartfónov výrobcu Gigaset, ktorý v roku 2005 prevzal celú mobilnú divíziu legendárnej značky Siemens.

Podľa výrobcu, ME sériu charakterizuje elegantný dizajn, vrcholová špecifikácia a primeraná, aj keď nie najnižšia cena.

Cieľom výrobcu je vytvoriť maximálny používateľský zážitok bez kompromisov. Pozrime sa na jednotlivé modely bližšie.

Gigaset ME

Prvý z trojice je vyrobený hlavne z hliníka a nerezovej ocele, ktorým nemie chýbať populárne tvrdené sklo Gorilla Glass. Čo sa týka špecifikácie, smartfónu v podstate nič nechýba.

gigaset_me_1

Pod 5 palcovým 1080p displejom nájdeme procesorovú jednotku Snapdragon 810 s grafikou Adreno 430, 3 GB pamäťou RAM a 32 GB interným úložiskom, ktoré je možné rozšíriť až o 128 GB vďaka micro SD podpore.

Fotoaparáty majú 16 a 8 megapixelov, batéria kapacitu 3000 mAh. Zákazníkov si bude chcieť výrobca získať aj USB portom typu C, UV senzorom alebo snímačom odtlačkov prstov. Cena? 469 €.

Gigaset ME Pure

Lacnejší z trojice modelov je takmer totožný s Gigaset ME smartfónom. Rozdiel nájdeme v operačnej pamäti RAM, ktorá má v tomto prípade kapacitu 2GB. Rovnako tak utrpela interná pamäť, procesor a fotoaparát.

gigaset_me_pure

Sú však dostačujúce, pričom výrobca zvolil Snapdragon 615, 16 GB úložisko a 13 MPix fotoaparát. Výhodou je väčšia, 3220 mAh batéria. Odporúčaná cena tohto smartfónu je stanovená na 349 €.

 

Gigaset ME Pro

Vrcholový reprezentant tejto línie má až 5,5 palcový displej, veľkú, 4000 mAh batériu a teraz pozor, 5 GB operačnú pamäť RAM.

gigaset_me_pro

Ostatné hardvérové komponenty korešpondujú s modelom Gigaset ME, teda Snapdragon 810, 16 a 8 MPix fotoaparáty a pod. Cena pre Gigaset ME Pro je 549 €, čo je relatívne slušné.

Záujemci o tieto smartfóny v USA majú zatiaľ smolu. Najskôr bude dostupný model Gigaset ME vo Veľkej Británii, Nemecku, Holandsku, Španielsku, Francúzsku, Belgicku, Taliansku, Turecku, Poľsku a Španielsku. Gigaset ME Pure a ME Pro sa na trhu objavia koncom roka.

Ako sa vám pozdávajú horúce novinky z dielne bývalej divízie Siemens?