Úvod Sociálne siete Facebook Tlačidlo ‚palec dole‘ bude skutočné, Facebook na ňom už pracuje

Tlačidlo ‚palec dole‘ bude skutočné, Facebook na ňom už pracuje

9
Tľačidlo 'Dislike' už čoskoro

Legendárny ‚palec hore‘ čoskoro doplní jeho opak – a stať sa tak má už čoskoro. Uviedol to šéf najväčšej sociálnej siete Mark Zuckerberg počas včerajšej Q&A udalosti, kde mu kládli zvedaví používatelia množstvo zaujímavých otázok.

CEO Facebooku pritom pred nedávnom obhajoval dôvody, prečo ho ešte doteraz nesprístupnili pre širokú verejnosť. Negatívny vplyv na komunitu to síce mať od konca roka neprestalo, no aj napriek tomu na ňom konečne pracujú. Alternatíva populárneho ‚Like‘ tlačidla však nemá slúžiť na urážanie alebo prejavovanie negativity, ale skôr na vyjadrovanie empatie s inými ľuďmi.

Taktiež je pravdepodobné, že Facebook pracuje na viacerých spôsoboch reakcie, nie len palci dole. Informoval web tnw.com.

Verejné testovanie nového tlačidla by malo odštartovať v blízkej budúcnosti.

Jedna miliarda

Sociálna sieť Facebook si pár týždňov dozadu pripísala ďalší dôležitý míľnik. V jeden augustový pondelok mala vôbec prvýkrát cez jednu miliardu návštevníkov s registrovanými účtami. Keď zoberieme do úvahy, že je na planéte viac ako 7 miliárd ľudí, tak môžeme Markovi Zuckerbergovi a jeho kolegom famózne zatlieskať.

Každý jeden zo siedmych ľudí na Zemi použil Facebook, aby bol v kontakte s jeho rodinou a kamarátmi,“ prezradil šéf siete po veľkom dni.