Úvod Sociálne siete Facebook TIP: Nechcete Facebook appku, ale upozornenia áno? Máme pre vás riešenie!

TIP: Nechcete Facebook appku, ale upozornenia áno? Máme pre vás riešenie!

3

Teda presnejšie: Chrome má pre vás riešenie. Sprístupňuje totiž API tzv. „push“ notifikácií, vďaka ktorým môžete dostávať upozornenia od stránok. Facebook sa tejto možnosti chopil, vďaka čomu teraz môžete dostávať upozornenia bez toho, aby ste mali nainštalovanú oficiálnu aplikáciu.

Dôvodov, prečo by niekto chcel pristúpiť k takémuto riešeniu, môže byť niekoľko. Či už to je kvôli nenásytnosti Facebook aplikácie čo sa týka dát, úložiska alebo RAM, alebo či sa niekomu zdá, že aplikácia si pýta priveľa povolení. Problém s povoleniami pravdepodobne vyrieši príchod Android 6.0 Marshmallow a nová správa povolení. Do tej doby však môžu poslúžiť práve „push“ notifikácie.

Ďaľšou výhodou môže byť tá, že takýto prístup na „fáčko“ nevyžaduje pravideľné aktualizácie aplikácie a vďaka cache Google Chrome pobeží Facebook rýchlejšie ako odľahčená aplikácia Facebook Lite.

A teraz samotný návod:

  1. Presvedčte sa, že máte Google Chrome aktualizovaný na najnovšiu verziu. Môžete tak urobiť na Google Play.
  2. Otvorte Chrome, choďte na m.facebook.com a prihláste sa do svojho účtu.
  3. Mal by vám vyskočiť pop-up, ktorý sa bude dožadovať zapnutia notifikácií. Zvoľte „POVOLIŤ“.
  4. Ak sa vám pop-up neukázal, pravdepodobne ste už Facebooku notifikácie povolili alebo naopak zamietli. Skontrolovať alebo zmeniť nastavenie môžete po kliknutí na 3 bodky v pravom hornom rohu v sekcii Nastavenia > Nastavenia webu > Upozornenia, kde skontrolujete, či je Facebook medzi povolenými. Ak nie je, tapnite naň a zvoľte „VYMAZAŤ A OBNOVIŤ“ a prejdite k bodu 2.

Myslíme, že ide o krok správnym smerom, keďže takéto upozornenia sú všetko, čo niektoré stránky a firmy potrebujú. Nebude teda potrebné mať nainštalované tak veľké množstvo špecializovaných aplikácií, ktorých jedinou úlohou je „sypať“ nám do lišty upozornenia.

Ako ste na tom vy? Pristupujete na Facebook pomocou portfólia ich aplikácií (Facebook, Facebook Lite, Messenger), alebo pomocou ich webového rozhrania? Budete vďaka „push“ notifikáciam meniť svoje návyky?