Úvod Zaujímavosti Chlapec (14), ktorého obvinili z výroby bomby dostal obrovský balíček od Microsoftu...

Chlapec (14), ktorého obvinili z výroby bomby dostal obrovský balíček od Microsoftu plný darčekov

32

Minulý týždeň svetom otriasol príbeh o 14-ročnom Ahmedovi Mohamedovi, ktorý do školy priniesol niečo, čo vyplašilo vedenie a neskôr aj políciu. Nie, nebola to bomba.

Stredoškolák z Texasu si vlastnoručne vyrobil digitálne hodinky, ktoré fungovali bez akéhokoľvek problému. Chcel sa s nimi pochváliť svojmu učiteľovi. Ten si v hlave spojil jeho meno s podozrivo vyzerajúcou krabičkou s LED displejom a káblikmi a okamžite upozornil riaditeľa. Ten následne privolal políciu.

Ahmeda krátko na to vyviedli zo školy v putách. Keď sa ho polícia pýtala, čo to priniesol do školy, dookola im opakoval, že sú to hodinky. Polícii takáto odpoveď samozrejme nestačila, a tak ho obvinila z výroby bomby. Po hodinách vypočúvania neplnoletého chlapca bez akéhokoľvek právneho zástupcu ho prepustili a všetky obvinenia stiahli.

Hodiny, ktoré Ahmeda dostali do problémov
Hodiny, ktoré Ahmeda dostali do problémov

Šéf Microsoftu, Satya Nadella sa rozhodol, že chlapcovi rozjasní jeho ťažký týždeň. Poslal mu tak Surface Pro 3, Microsoft Band a ďalšie darčeky, ktoré môžete vidieť na fotografiách. Mohamed by rád začal študovať na MIT a dokonca dostal pozvánku od prezidenta USA, aby mu ukázal jeho vlastné hodinky, ktoré ho dostali do problémov.

Tak či tak je to od Nadellu veľmi pekný skutok. Obrovské spoločnosti majú dostatok možností spríjemniť bežným a nádejným talentom ich život. Toto je nepochybne jeden z takých prípadov.