Úvod Konkurencia BlackBerry Android smartfón od BlackBerry potvrdený! Bude sa volať ‚Priv‘ a ponúkne TOP...

Android smartfón od BlackBerry potvrdený! Bude sa volať ‚Priv‘ a ponúkne TOP bezpečnosť

0
BB Priv

Zdalo sa vám neznáme BlackBerry zariadenie s vysúvacou QWERTY klávesnicou a ohnutým displejom v štýle Galaxy S6 edge ako nezmysel? Tak ste sa v tom prípade poriadne mýlili. CEO spoločnosti BlackBerry očakávanú novinku totižto práve potvrdil.

Smartfón ponesie názov BlackBerry Priv (Privacy – v preklade „Bezpečnosť“) a medzi jeho prednosťami nájdeme aj unikátne softvérové zabezpečenie osobných dát používateľa. Predchádzajúce špekulácie hovorili o názve ‚Venice‘, to ale zrejme slúžilo iba na interné označenie pri jeho vývoji.

Priv by však mal vynikať i v oblasti produktivity, pričom všetky tieto aspekty výrobca skombinuje s expanzívnym ekosystémom operačného systému Android, uviedol John Chen pri oznamovaní obchodných výsledkov za posledný kvartál.

Podobnú stratégiu odporúčali mnohí analytici či odborníci na mobilné technológie pritom už pomerne dávno.

BlackBerry Priv aka Venice
BlackBerry Priv aka Venice

Ťažké chvíle pre BlackBerry

Ako vyplýva zo zverejnených čísiel, spoločnosti sa príliš nedarilo ani posledné tri mesiace. Celkový výnos klesol o 490 miliónov dolárov, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím z minulého roka až o 46,5% menej. Informuje web BusinessInsider.

S novou vlajkovou loďou, ktorú poženie operačný systém Android v zatiaľ neznámej verzii, sa chce BlackBerry zamerať ako na bežných spotrebiteľov, tak aj na takzvaných biznis zákazníkov. Termín oficiálneho predstavenia známy momentálne nie je, vie sa iba to, že do obchodov dorazí ešte pred koncom tohto roka vo viacerých krajinách po celom svete. Viac detailov by sme sa mali dozvedieť v nadchádzajúcich týždňoch.

BlackBerry Priv podľa všetkého ponúkne 5,4-palcový displej s jemným Quad HD rozlíšením, fyzickú klávesnicu, zadný 18 MPx fotoaparát, čipset Qualcomm Snapdragon 808 a 3 GB operačnej pamäte.

Nižšie nájdete doterajšie úniky fotografií a renderov potvrdeného smartfónu.

BlackBerry-Venice
Live-shots-of-the-Android-powered-BlackBerry-Venice (2)
Live-shots-of-the-Android-powered-BlackBerry-Venice (3)
Boot-screen-says-BlackBerry-powerede-by-Android
BlackBerry VENICE
BlackBerry Priv
Render-shows-BlackBerry-Hub-running-on-Android
Chromecast-is-supported-on-the-Android-powered-BlackBerry-Venice
BlackBerry Priv