Ak patríte medzi fanúšikov Star Wars, určite ste postrehli, že sa čoskoro do kín dostane nový diel legendárnej filmovej série. V traileri na The Force Awakens sa objavilo niekoľko zaujímavých technologických vychytávok, ktoré okamžite zaujali ľudí. Okrem čierneho Stormtroopera ide hlavne o špeciálny svetelný meč v tvare kríža a droid BB-8. Ten pravdepodobne nahradí dnes už zastaraného R2D2 (na Slovensku Artú) a práve o ňom je aj tento článok.

O robotíkovi BB-8 sme vás prvýkrát informovali v tomto článku.

BB-8 má už na prvý pohľad vlastnú osobnosť. Skladá sa z dvoch samostatných častí – veľkej gule a malej hlavy. Zatiaľ čo guľa funguje ako pohon, hlava stojí na mieste. Okrem toho, že droid vyzerá coolovo, je to aj ideálna hračka.

Spoločnosť Sphero sa robota BB-8 rozhodla priniesť na trh. Nejde pritom o žiadnu atrapu, ale plne funkčný kúsok, ktorý si môžete kúpiť za 149,99 dolárov (135 EUR). Bohužiaľ, zatiaľ iba v USA. Nájdete ho v každom Apple obchode a v Best Buy. Čoskoro však snáď BB-8 uvidíme aj u nás.

Filmy Star Wars patria medzi najznámejšie na svete. Napriek tomu nezarobili toľko, ako samotná značka. Vďaka predaju rôznych akčných figúrok, svetelných mečov a ďalších hračiek zarobila značka v roku 2011 až 3 miliardy dolárov. Posledný film (pomsta Sithov) bol v tej dobe starý šesť rokov a o sedmičke nikto nič nevedel. Nuž, niet divu, že Disney kúpil práva na celý svet Hviezdnych Vojen a začal produkovať nové diely. Ide o jednu veľkú zlatú baňu.

Takto funguje BB-8 :D
Takto funguje BB-8 :D