Úvod Apple iPhone Apple predá za prvý víkend až 15 miliónov iPhone 6s a 6s...

Apple predá za prvý víkend až 15 miliónov iPhone 6s a 6s Plus, tvrdia analytici

6
iPhone 6s

Či tomu niekto vôbec verí alebo nie, kalifornské jabĺčko také ambície určite má. Keďže sa mu minulý rok podarilo behom prvých pár dní po spustení predaja predať cez 10 miliónov kusov nového iPhone, tento rok to bude podľa odhadov odborníkov ešte väčšie.

Za rastúcim úspechom zrejme stojí nie len trojrozmerný dotyk, ale aj výrazne lepší hlavný fotoaparát s rozlíšením 12 MPx. Novinka taktiež dostala pevnejšiu konštrukciu a odolnejšie sklo Ion-X, ktoré je podľa slov Apple momentálne tým najlepším v priemysle.

Podľa analýzy spoločnosti Foursquare sa má počas tohto víkendu predať od 13 do 15 miliónov iPhone 6s a iPhone 6s Plus. Informoval web nypost.com, pričom dodal, že dáta pochádzajú od kupujúcich z originálnych Apple obchodov z viac ako 100 krajín.

Treba ale poznamenať, že tak obrovské číslo bude mať však na svedomí aj čínsky trh, kde iOS smartfón odštartuje predaj medzi prvými krajinami na svete. Ako naznačujú prvé odhady analytikov, predbežné objednávky vyzerajú byť aj tu celkom solídne.

iPhone 6 a 6 Plus prišli do Číny až niekoľko týždňov po sprístupnení v Spojených štátoch, čo výrazne ovplyvnilo prvé predajné čísla.

Apple má tak šancu predať počas posledného štvrťroku tohto roka, vrátane silného decembra, až cez neuveriteľných 77 miliónov kusov vynoveného iPhone. Pred rokom si za rovnaké obdobie našlo svojich majiteľov takmer 75 miliónov kusov, čo prinieslo Apple čistý profit v podobe 18 miliárd amerických dolárov.