Úvod Konkurencia Apple iPhone 6s Plus a jeho čipset A9 v benchmarku: Konkurencia na kolenách,...

iPhone 6s Plus a jeho čipset A9 v benchmarku: Konkurencia na kolenách, porazil aj Exynos!

8
Apple A9

Zaujíma vás výkon ešte čerstvej iOS novinky od Apple? Ak zoberieme do úvahy výsledok z aplikácie GeekBench, nie je na tom vôbec zle. Práve naopak, čipsetu A9 sa podarilo rozbiť aj tu najhustejšiu konkurenciu.

Ako je možné vidieť z testu webu AppleInsider, A9 s dvoj jadrovým procesorom bez akýchkoľvek problémov porazil súčasnú špičku od juhokórejského giganta Samsung. Aj keď sa hi-tech čipset Exynos 7420 (osemjadrový CPU) vo viac jadrovom benchmarku držal naozaj statočne, jednojadrový test prehral na plnej čiare.

Exynos 7420 poháňa pár TOP smartfónov so značkou Samsung, a to vrátane niekoľko mesiacov starých vlajkových lodí Galaxy S6 a S6 edge, či nedávno predstavených phabletov Galaxy S6 edge+ a Note5. Začiatkom budúceho roka príde na trh jeho generačný nástupca, s ktorým už bude mať A9 oveľa väčšie problémy. Takisto by sa mal počas približne rovnakého obdobia objaviť Snapdragon 820 v prvých smartfónoch.

Kalifornský výrobca ešte počas predstavovania iPhone 6s a iPhone 6s plus prezradil, že vynovená generácia čipsetu prinesie nielen 70% nárast výkonu, ale aj o 90% viac grafického výkonu. Výrazne zlepšenie teraz navyše dokazuje nižšie uvedená tabuľka.

Výsledky z benchmark testu v GeekBench
Výsledky z benchmark testu v GeekBench (foto: appleinsider.com)