foto: clubic.com
Android One. Projekt, respektíve iniciatíva spoločnosti Google, ktorej cieľom je priniesť lacné, no kvalitné smartfóny aj do rúk tých, ktorí si nemôžu dovoliť prémiovejšie zariadenia.

Projekt Android One Google logicky spustil najskôr v rozvojových krajinách v Ázii, na Strednom východe či v Afrike, včera však španielska pobočka spoločnosti Google potvrdila dostupnosť smartfónu Aquaris A4.5 výrobcu Bq ako v Španielsku, tak v Portugalsku.

Je to tak vôbec prvýkrát, kedy sa tieto lacné smartfóny dostali do Európy. Rozšíreniu aj do ostatných európskych krajín sa vôbec nebránime.

nexus2cee_img1-668x376

Aj keď sa tieto zariadenia nechvália najrýchlejšími procesormi, najkrajšími displejmi alebo fotoaparátmi, vďaka spolupráci s rôznymi, hlavne lacnejšími hardvérovými výrobcami, dostaneme do rúk dostatočne kvalitný smartfón, navyše s „Nexus“ používateľskými skúsenosťami vďaka čistému Androidu.

Bq Aquaris A4.5 je napríklad vybavený quad-core čipsetom výrobcu MediaTek, 1 GB pamäťou RAM, 16 GB interným úložiskom, Dual SIM funkcionalitou alebo 8 Mpix fotoaparátom.

Jeho cena je v Španielsku približne 170 €, v Portugalsku o niečo vyššia, 179,90 €.

Uvítali by ste tieto lacné smartfóny s čistým Androidom aj u nás?