Úvod Výrobcovia Alcatel Revolúcia alebo zbytočnosť? Alcatel predstavil 17″ tablet so zabudovaným stylusom

Revolúcia alebo zbytočnosť? Alcatel predstavil 17″ tablet so zabudovaným stylusom

5
Alcatel OneTouch Xess

Už pomaličky zabudnutý výrobca spotrebnej elektroniky predstavil na podujatí IFA 2015 niečo, čo sa medzi mobilné tablety zaradiť už ani nedá. Jeho novinka Alcatel OneTouch Xess totiž ponúka obrovský zobrazovací panel, ktorého uhlopriečka dosahuje neuveriteľných 17,3-palca.

A aby bolo používanie netradičného zariadenia pohodlné, v konštrukcii nájdeme flexibilný stojan s možnosťou nastavenia do troch rôznych uhlov – 30, 50 a 70 stupňov.

V konštrukcii sa nachádza aj integrovaný stylus, čo dobre poslúži najmä kreatívnym používateľom alebo na pohodlné písanie poznámok. Tablet je navyše možné ovládať bez jediného dotyku, a to prostredníctvom gest našich rúk. Skvelé využitie môže preto nájsť napríklad pri grafických typoch práce alebo ako multimediálny spoločník v každej modernej domácnosti.

Alcatel OneTouch Xess
Alcatel OneTouch Xess

Kvalitné audio a Full HD

Alcatel OneTouch Xess nezaostáva ani v audio výbave. Dva trojwattové reproduktory od spoločnosti JBL (Harman) vedia podať nadštandardný výkon v každej situácii, kedy potrebujeme kvalitný zvuk.

17,3″ IPS LCD displej ponúka Full HD rozlíšenie, pričom tablet poháňa čipset MediaTek (8-jadrový CPU, frekvencia 1,5 GHz) a operačný systém Android vo verzii 5.1. Nechýba ani 2 GB RAM-ka, 32 GB interná pamäť + slot na microSD alebo 10,000 mAh batéria.

Cena či dostupnosť nie sú zatiaľ známe.