Sony Mobile myslí aj na svojich zákazníkov z dávnejšej minulosti, ktorí si zaobstarali prvú generáciu Xperia Z smartfónov a tabletov. Výrobca plánuje pre tieto zariadenia spustiť aktualizačný proces na verziu Androidu 5.1.1 Lollipop.

Konkrétne sa jedná o prvú generáciu Xperia Z smartfónu z roku 2013 (model C6602, C6603), Xperia ZL (model C6503, C6506), Xperia ZR (model C5503), Xperia Tablet Z Wi-Fi (model SGP311, SGP312) a Xperia Tablet Z LTE (model SGP321).

Aktualizácia sa mala rozbehnúť podľa pôvodných plánov už v júli tohto roku, no príde na rad neskôr, niekedy blízkej dobe. Update so sebou prinesie známe vylepšenia bezpečnosti, výkonnostnej optimalizácie, výdrže batérie a taktiež pár zmien v užívateľskom prostredí.

Ako už iste mnohí viete, aktualizácia sa bude šíriť postupne po krajinách. Uprednostnené budú nebrandované zariadenia, teda tie zakúpené mimo operátora.

snímka364

Predpokladáme, že Android 5.1.1 Lollipop dostanú aj ďalšie Xperia smartfóny, Sony časom zoznam zariadení určite rozšíri.

Iniciatívu výrobcu chválime vzhľadom na to, že množstvo ostatných výrobcov na takto „staré“ smartfóny už často neponúka softvérovú podporu v podobe aktualizácií na novšie a v prvom rade bezpečnejšie verzie operačného systému.