Úvod Smartphony Dohady Čínsky výrobca chystá poriadne delo: Ponúkne 10-jadrový CPU, 2K displej a 4...

Čínsky výrobca chystá poriadne delo: Ponúkne 10-jadrový CPU, 2K displej a 4 GB RAM

2
Neznáma novinka od Zopo

S neustále rastúcim rozlíšením zobrazovacích jednotiek nezaostáva ani počet jadier mobilných procesorov. Jedným z perfektných príkladov je aj očakávaný phablet od spoločnosti Zopo, ktorého ešte nedokončený prototyp momentálne koluje celým internetom.

Pokiaľ sa čerstvé špekulácie potvrdia, na spotrebiteľský trh už čoskoro dorazí 6″ mobilné zariadenie s moderným čipsetom MediaTek Helio X20, ktorý poskytne až 10-jadrový procesor. Nakoľko sme doteraz v útrobách mohli vidieť maximálne 8-jadrové kúsky, pôjde o jeden z prvých inteligentných telefónov s takouto výbavou. Ďalší by mal byť už viackrát spomínaný HTC Aero, alebo aj HTC One A9. Uvedenie do predaja mnohé technologické weby odhadujú na koniec tohto, respektíve začiatkom budúceho roka.

Hardvérovú výbavu uniknutej novinky od Zopo bude podľa všetkého tvoriť aj 4 GB operačná pamäť, 2K displej, snímač odtlačkov či 20 MPx fotoaparát na zadnej strane kovovej konštrukcie. Koncová cena by sa mala pohybovať na úrovni od 350 do 450 amerických dolárov.

Vraj 2K displej neznámeho phabletu od Zopo
Vraj 2K displej neznámeho phabletu od Zopo (foto: techrez.com)