Úvod Výrobcovia Sony Toto je nový SmartBand 2 od SONY: Vie sledovať pohybovú aktivitu, spánok...

Toto je nový SmartBand 2 od SONY: Vie sledovať pohybovú aktivitu, spánok a merať srdcový tep

1
Sony SmartBand 2

Japonský výrobca odhalil v poradí už druhú generáciu inteligentného náramku SmartBand, ktorému tentokrát pribudol užitočný senzor na meranie tepu. V odolnej konštrukcii nájdeme aj niekoľko notifikačných LED svetielok, vibračný motorček či dotykové ovládanie.

Všetky nadobudnuté dáta zobrazí SmartBand 2 priamo v pekne spracovaných grafoch oficiálnej aplikácie Lifelog od Sony. Okrem športových výkonov dokáže detailne zaznamenať i priebeh nášho spánku, pričom sám identifikuje, kedy používateľ spí a kedy nie. Nevadí mu samozrejme ani voda alebo piesok, náramok totiž prešiel prísnou certifikáciou IP68.

Spolupráca zabudovaného akcelerometru s optickým snímačom srdcového tepu umožní určovať aktuálnu úroveň stresu, čo poslúži ako efektívna prevencia pred infarktom. Aplikácia nás tak následne upozorní na možné riziko.

Sony SmartBand 2
Sony SmartBand 2

Pokiaľ radi počúvate počas športových aktivít hudbu, jednoduchý dotyk prsta na povrchu konštrukcie SmartBand 2 dokáže zastaviť alebo spustiť momentálne nastavenú pesničku v prehrávači bezdrôtovo prepojeného smartfónu, respektíve prepnúť inú. Ak máte vo vlastníctve Xperia zariadenia a vzdialite sa od neho na väčšiu vzdialenosť ako 10 metrov, inteligentný náramok vás upozorní vibráciou.

Rozumie si aj s iOS

SmartBand 2 je kompatibilný s dvomi najrozšírenejšími mobilnými platformami – operačným systémom Android a iOS od Apple. Jeho jedinou nevýhodou bude ale zrejme výdrž batérie, ktorá by sa mala podľa dostupných informácií nabíjať zhruba jednu celú hodinu. Na jedno nabitie údajne vydrží približne dva dni, čo je v porovnaní s takmer mesačnou výdržou Mi Band od čínskeho výrobcu Xiaomi žalostne málo.

Sony novinku na zápästia spotrebiteľov sprístupní až v 60 krajínach za sumu 119 eur. Vybrať si budeme môcť zo štyroch farebných prevedení, spočiatku však iba z dvoch – bielej a čiernej. Ostatné pribudnú do ponuky neskôr.

Sony SmartBand 2 Sony SmartBand 2