Pokiaľ jazdíte na bicykli ako športovec alebo len tak do práce či školy, určite vás bude zaujímať pokrokový spôsob turn-by-turn navigácie. Funguje prostredníctvom malého zariadenia spojeného so smartfónom.

U nás sa vo väčšine mestách na bicykli nestratíte, no vo veľkých európskych metropolách je bicykel obľúbeným dopravným prostriedkom.

Pozorne sledovať zobrazenú mapu na smartfóne pri jazde na bicykli nie je práve dvakrát pohodlné a už vôbec nie bezpečné. Na populárnej croudfoundingovej platforme Kickstarter sa však objavil zaujímavý projekt.

Nesie názov SmartHalo a jedná sa o malé zariadenie, ktoré pripojíte na riadidlá bicykla, skútra či mopedu.

Zariadenie je spojené so smartfónom, prostredníctvom ktorého si zvolíte trasu. Potom už len v zornom poli sledujete farebné LED diody, ktoré určujú smer.

d84e3755a379036a15f3bcef87276f41_original

Okrem toho má SmartHalo zabudovaný alarm, ktorý sa ozve pri pokuse o krádež. Dokonca sa automaticky prepne do režimu denného svietenia pri zotmení.

Batéria v zariadení vydrží podľa tvorcov tri týždne. Vo veľkej miere to ale závisí od intenzity používania.

SmartHalo sa bude predávať za 149 amerických dolárov niekedy v máji budúceho roka. Autorom projektu sa už podarilo vyzbierať dostatočné množstvo financií na realizáciu.

Navštívte Kickstarter kampaň, kde nájdete viac detailov a fotografií.