Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 5 Ďalšie sklamanie: GALAXY Note5 je výkonovo slabší, než Galaxy S6 či HTC...

Ďalšie sklamanie: GALAXY Note5 je výkonovo slabší, než Galaxy S6 či HTC One M9

8

Novinka od Samsungu, Galaxy Note5, ponúka osemjadrový čipset Exynos 7420 z vlastnej výroby, ktorý je vyrobený 14nm FinFET procesom. Spolu s 4GB LPDDR4 RAM sa jedná o poriadne výkonný balíček. Mnohí by si teda mohli myslieť, že sa umiestni na prvej priečke všetkých benchmarkov. Niet sa čomu čudovať, jeho 4 Cortex A57 jadrá tikajú na takte 2.1 GHz, zatiaľ čo úspornejšie Cortex A53 jadrá tikajú na takte 1.5 GHz.

Po prvotnom hype z predstavenia je čas pozrieť sa, ako sa novinke skutočne darí. Prináša dosť vylepšení na to, aby na svoju stranu prilákal aj milovníkov výkonu? Dostupné sú prvé výsledky, tak poďme na to.

Novo predstavené zariadenia od Samsungu, Galaxy Note5 aj Galaxy S6 edge+ ponúkajú rovnaký čipset, ako Galaxy S6 a Galaxy S6 edge, teda Exynos 7420 (nie Exynos 7422, ako sa očakávalo). Okrem toho ponúkajú o 1GB väčšiu pamäť pre lepší multitasking, vďaka čomu by mali byť teoreticky výkonnejšie.

Podľa testov servera PhoneArena.com však nie je všetko tak, ako by ste mohli čakať. Zariadenie v AnTuTu dosiahlo síce najvyššie skóre, 69 401, čo je v porovnaní s druhým Galaxy S6 (58 382) poriadny rozdiel.

V ďalších testoch, ako napríklad Geekbench 3 (multi-core), ako aj v GFXBench (T-Rex HD on-screen) a GFXBench (Manhattan on-screen) už Galaxy Note5 zaostával. V niektorých dokonca natoľko, že za iPhone 6 zaostával aj trojnásobne. Detailné výsledky si môžete pozrieť v galérii nižšie.

antutu
basemark
geekbench
geekbench2
gfxbench
gfxbench2