Úvod Novinky Samsung Galaxy S6 edge+ oficiálne: Privítajte obrí Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6 edge+ oficiálne: Privítajte obrí Galaxy S6 edge

2
Galaxy S6 edge+ a Note5

Samsung dnes na udalosti Unboxing v New Yorku predstavil dve nové zariadenia. Jedným z nich je Galaxy S6 edge+, ktorý sa dá najlepšie opísať ako zväčšený, resp. priam obrí Galaxy S6 edge. Novinka sa totiž pýši 5,7-palcovým displejom, ktorý je až o 0,6 palca väčší, než originálny Galaxy S6 edge. Novinka okrem toho ponúka 3 000 mAh batériu (zväčšenie o 400 mAh) a celkovo väčšiu konštrukciu merajúcu 142,1 x 70,1 x 7 milimetrov.

TOP špecifikácie

Čo sa špecifikácií týka, Samsung opäť stavil na osvedčený procesor Exynos 7420, ku ktorému pripojil 4GB LPDDR 4 operačnej pamäte RAM. Vo vnútri sa okrem toho v základnej verzii nachádza 32 GB pamäte, dostupné však sú aj 64GB a 128GB verzie. Okrem toho, zahnutý displej po bokoch zariadenia slúži ako rýchly prístup ku kontaktom či aplikáciám.

Pozerať sa budete na 5,7-palcový Quad HD AMOLED displej, ktorý patrí medzi absolútnu špičku medzi zobrazovacími panelmi.

Galaxy S6 edge+ má síce relatívne malú 3 000 mAh batériu, no podporuje bezdrôtové nabíjanie, ako aj super rýchle nabíjanie, ktoré desiatky percent nabije za pár minút.

Po dizajnovej stránke je zariadenie veľmi podobné Galaxy S6 a Galaxy S6 edge, ktoré spoločnosť predstavila ešte na jar. Nie je sa čomu čudovať, keďže ich dizajn získal samé dobré ohlasy, čo sme vyzdvihli aj v našej recenzii. Nižšie už nájdete základné funkcie, ktoré spoločnosť vyzdvihla vo svojej tlačovej správe.

Zásadné funkcie Galaxy edge+

Samsung Galaxy S6 edge+ prináša bezkonkurenčný multimediálny zážitok vďaka hlbšiemu kontrastu a detailom, ktorý sprostredkuje špičkový 5,7-palcový Quad HD Super AMOLED displej.

Všadeprítomné sociálne siete inšpirujú užívateľov k neustálemu zdieľaniu každodenných zážitkov prostredníctvom fotografií a videí. Samsung im prináša zdokonalené nástroje vrátane funkcie Steady Video, ktorá poskytuje digitálnu stabilizáciu obrazu (Video Digital Image Stabilization) na prednom i zadnom fotoaparáte za účelom ostrého a jasného videozáznamu. Video Collage Mode obohacuje videonahrávky radom efektov a rámčekov. Samsung Galaxy S6 edge+ ďalej umožňuje nahrávanie vo vysokej kvalite 4K a taktiež Live Broadcast (priamy prenos). Užívatelia môžu v reálnom čase vysielať aktuálne dianie vo Full HD kvalite priamo z telefónu na jeden, či celú skupinu kontaktov, alebo priamo verejne cez YouTube Live. Ktokoľvek, kto dostane YouTube link od užívateľa Galaxy S6 edge+, môže sledovať živý prenos zo svojho smartfónu, tabletu, PC alebo Smart TV s pripojením na YouTube.

Galaxy S6 edge+ je možné nabíjať všetkými aktuálne dostupnými spôsobmi: prostredníctvom kábla i bezdrôtovej nabíjacej technológie. Integrovaná bezdrôtová technológia je navyše kompatibilná so všetkými bezdrôtovými nabíjacími podložkami na trhu. Pomocou kábla je zariadenie plne nabité už za približne 90 minút, bezdrôtovo za približne 120 minút. Podporovaná funkcia SideSync ponúka bezdrôtové aj káblové prepojenie PC-smartphone pre hladkú a rýchlu synchronizáciu zariadenia. Vďaka automatickému vyhľadaniu a rýchlemu nastaveniu si užívatelia okamžite prepoja svoje Samsung zariadenie s PC alebo s tabletom a môžu jednoducho pracovať s dokumentmi a dátami naprieč všetkými platformami aj operačnými systémami.

Ďalšou výhodou pre užívateľov Galaxy S6 edge+ je pokročilý systém fotoaparátu vrátane funkcií Quick launch (Rýchly štart – stačí dvakrát stlačiť tlačidlo HOME a fotoaparát je spustený za menej ako jednu sekundu[1]), Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) a v neposlednom rade úplne nové fotografické filtre.

Samsung Galaxy S6 edge+ obsahuje bezpečnostné prvky KNOX Active Protection a My KNOX (aplikácia s jednoduchým a rýchlym spustením), ktoré chránia citlivé a firemné dáta proti zneužitiu.

Galaxy S6 edge+ sa celosvetovo začne predávať od augusta. Vyberať je možné z dvoch variantov pamäte, 32 GB alebo 64 GB, a radu farebných prevedení vrátane zlatej a čiernej.

Na článku momentálne pracujeme, skúste obnoviť o pár minút…