Foto: Android Central

Spoločnosť OnePlus dnes oznámila, že sa pri príležitosti predaja 100 kusov pozvánok na kúpu nového OnePlus 2 spojila s internetovou aukčnou sieňou eBay a ich iniciatívou Giving Works. Výťažok z predaja pozvánok poputuje do UNICEF Tap, charity, ktorá zabezpečuje pitnú vodu pre milióny detí z rozvojových krajín.

Pozvánky sa týkajú 64 GB čiernej verzie OnePlus 2. Po zakúpení pozvánky budete mať týždeň na uplatnenie nároku a mesiac na zakúpenie samotného zariadenia. Výrobca sa rozhodol ísť touto cestou z toho dôvodu, že si všimol, že ľudia, ktorí už získali pozvánky ich predávali za cieľom obohatiť sa. OnePlus tvrdí, že „to nie je veľmi fér voči našim fanúšikom a nezhoduje sa to s tým, za čím si OnePlus stojí.“

Momentálne je dostupných 50 pozvánok, pričom ďalších 50 bude sprístupnených už zajtra. Niektoré pozvánky sú vydražené už na sumu $511. Počet ľudí, ktorí prejavili záujem o pozvánku prekročil 1 milión, takže je dosť možné, že cena za priamu kúpu jednej pozvánky bude ešte o niečo vyššia. Aukcia trvá do 8. augusta a víťazi svoje pozvánky dostanú o dva dni neskôr.