Úvod Výrobcovia LG Nový čipset LG Nuclun je výkonnejší než Exynos 7420: Toto sú prvé...

Nový čipset LG Nuclun je výkonnejší než Exynos 7420: Toto sú prvé benchmarky

8

S cieľom dostať sa na úroveň Samsungu, Apple či Huawei, sa LG púšťa do navrhovania svojho nového high-end čipsetu. Prvý NUCLUN sa takmer vôbec nedostal z domácej Južnej Kórei a tak to chce tento technologický gigant napraviť. Ich novinka má pritom súperiť hlavne so Snapdragon 810 od Qualcommu a Exynos 7420 od Samsungu.

Niektoré z uniknutých špecifikácií naznačujú, že NUCLUN 2 ponúkne osem jadier, z ktorých štyri budú Cortex-A72 s taktom 2.1 GHz, zvyšné štyri by mali tikať na takte 1.5 GHz. Tak ako aj u konkurencie, jadrá v NUCLUN 2 budú spolupracovať vďaka architektúre big.LITTLE. LG má pri navrhovaní čipsetu spolupracovať so spoločnosťou TSMC a samotný procesor má byť vyrobený 16nm výrobným procesom.

Okrem uniknutých špecifikácií sa na internete objavili aj prvé benchmarky. V aplikácii Geekbench sa čipsetu podarilo dosiahnuť skóre 5392 (multi-threaded) a 1796 (single-threaded). Vďaka tomu sa výkonovo posúva pred už aj tak dosť výkonný Exynos 7420 od Samsungu.

benchmark-nuclun

Ako už určite viete, tieto informácie zatiaľ nie sú overené a tak sa môžu časom meniť. Je ale zaujímavé, ako sa mení trh s čipsetmi. Ktorý z nich by ste vo svojom ďalšom zariadení videli najradšej vy? Snapdragon od Qualcommu, Exynos od Samsungu, Kirin od Huawei či NUCLUN od LG?