Úvod Výrobcovia Intel Nové procesory od Intelu vám budú neustále načúvať

Nové procesory od Intelu vám budú neustále načúvať

Procesory od Intelu majú novú funkciu - neustále načúvanie

7

Ak ste ešte nečítali knihu 1984, tak už je vážne načase. Prípadne si aspoň pozrite film. Tento román od Georgea Orwella popisuje svet, v ktorom „Veľký brat“ sleduje úplne každého a do podobnej pasce sa teraz očividne rúti aj naša civilizácia. 

Najnovšie nás o tom presvedčujú nové procesory do počítačov od Intelu. Tie totiž majú schopnosť v nízkoenergetickom móde neustále načúvať. Dôvod má byť jednoduchý. Iba tak totiž môžete vaše PC aktivovať hlasom. Stačí zakričať „Hej Cortana“ a systém bude reagovať. Je ale otázne, či má táto funkcia nejaký zmysel. Predsa len, nie je jednoduchšie a príjemnejšie miesto vrieskania stlačiť jedno tlačidlo?

Podobnú možnosť majú aj majitelia smarfónu Moto X alebo hernej konzoly Xbox One. Tieto zariadenia totiž načúvajú a po vyslovení špecifickej frázy hneď zareagujú. Momentálne však nie je jasné, koľko energie spotrebuje taký počítač v nízkoenergetickom móde. Hlasová aktivácia bola s procesorom Core-M technicky možná už minulý rok, no až teraz ju budete môcť využiť vďaka Windows 10.