Spoločnosť Microsoft, ktorá kúpila divíziu zariadení a služieb spoločnosti Nokia v roku 2013 uzavrela v tedy s touto fínskou spoločnosťou dohodu, ktorá umožňuje Nokii vrátiť sa do biznisu s mobilnými zariadeniami najneskôr v roku 2016.

Nokia túto možnosť plánuje využiť a verbuje do svojho tímu nových odborníkov.

Aj keď má aktuálne Nokia veľa práce s odpredajom divízie pre mapy HERE automobilkám a zároveň sa chystá prevziať lídra v oblasti sieťových technológií, firmu Alcatel-Lucent, zároveň podniká kroky pre návrat do „hry o smartfóny“.

Nokia na profesnej sociálnej sieti LinkedIn spustila veľkú kampaň na nábor odborníkov v oblasti IT, tvorby softvéru a ľudí, ktorí sú oboznámení s platformou Android.

Zároveň Nokia hľadá nových partnerov pre výrobu a distribúciu budúcich mobilných zariadení.

Začiatkom tohto roka Nokia uviedla v Číne na trh tablet N1, ktorý je aktuálne už dostupný napríklad vo Veľkej Británii či iných krajinách Európy a tento tablet bol kompletne vyrobený firmou Foxconn.

V obchode Google Play môžeme napríklad nájsť aplikáciu Nokia Z Launcher a súhrn týchto indícií naznačuje, že už v budúcom roku sa možno dočkáme nového smartfónu s OS Android s logom Nokia.

Otázkou zostáva, či Nokia dokáže zaujať potencionálnych zákazníkov, keďže bola až dosť dlho na vedľajšej koľaji, čo sa smartfónov týka a nemusí dostatočne odhadnúť, čo spotrebitelia chcú.

Na druhej strane ide o legendárnu značku, ktorá trhu s mobilnými telefónmi v minulosti kraľovala a práve jej príchod môže doviať čerstvý vietor a zvýšiť konkurencieschopnosť na trhu, čo je len pozitívom pre nás, koncových užívateľov.

Myslíte si, že by Nokia mohla byť na trhu opäť úspešná?