Úvod Zaujímavosti Majitelia Android smartfónov sú vernejší, než majitelia iOS zariadení

Majitelia Android smartfónov sú vernejší, než majitelia iOS zariadení

5

Ak si o novinkách zo sveta mobilných technológií čítate už nejaký ten piatok, možno ste už spozorovali zaujímavý fenomén pod názvom Apple fanboys.

Jedná sa o skupinu ľudí, ktorí si svoju platformu (iOS) chránia za každú cenu a často si kupujú tie najnovšie iPhony a to aj napriek malým a veľakrát zanedbateľným vylepšeniam. Len aby mali ten najnovší model. Nový výskum však poukazuje na to, že Apple fanboys predbehla ďalšia skupina ľudí. Majú nimi byť fanúšikovia platformy Android.

Majitelia Apple zariadení, či už iPhonov, iPadov alebo Macov hovorievajú, že by už nič iné, ako produkty od Apple nechceli. Tieto tvrdenia sú podčiarknuté prieskumom firmy Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), ktorý tvrdí, že až 78% majiteľov Apple zariadení by platformu nemenilo. Aj napriek tak silnej značke, akou Apple nepochybne je, sa však Apple fanboys umiestnili na druhom mieste. Až 82% majiteľov Android zariadení by totiž svoju platformu nevymenilo za žiadnu iné, čím sa suverénne umiestnili na prvom mieste, čo sa vernosti týka. Aby sme boli korektní, uvedieme aj to, že CIRP dáta zozbierali zo vzorky 4000 ľudí žijúcich na území USA.

Zaujímavé je však aj porovnanie toho, aký veľký vplyv majú na rozloženie zariadení, resp. voľby platformy mobilní operátori. Jedna analýza zistila, že až 79% používateľov Androidu by zostalo pri Androide aj vtedy, ak by zmenili operátora. Na druhej strane, pri iOS by po zmene operátora ostalo len 51% ľudí.

Tak ako, vymenili by ste Android za iOS, poprípade za niečo iné?