Úvod Výrobcovia LG LG ukázalo televízor budúcnosti, je ohybný a tenký ako papier

LG ukázalo televízor budúcnosti, je ohybný a tenký ako papier

Juhokórejský výrobca LG opäť posúva hranice. Tentokrát na trhu s TV.

2

Viete si predstaviť, že by ste doma mali televízor, ktorý môžete zrolovať ako noviny? Ak vám to príde až moc sci-fi, tak vás potom čerstvo predstavený prototyp 55-palcovej OLED TV (1,200 x 810 px) s hrúbkou necelého milimetra poriadne zaskočí.

Za týmto husárskym kúskom nestojí samozrejme nikto iný, ako juhokórejský výrobca spotrebnej elektroniky LG. Podľa jeho slov ide v porovnaní s inými LCD obrazovkami o najľahší a najtenší displej, aký momentálne na spotrebiteľskom trhu nájdeme. Zároveň ponúka aj jasnejší a čistejší obraz.

Flexibilný televízor sa na stenu pripevňuje iba prostredníctvom jednoduchého magnetu, takže je možné ho behom pár sekúnd kedykoľvek zvesiť. Bezpečnú ohybnosť má na starosti použitie polyimidového materiálu namiesto tradičného, plastového. Ďalšia obrovská výhoda OLED technológie spočíva v tom, že nepotrebuje dodatočné podsvietenie, aby sme mohli bez akýchkoľvek problémov vidieť zobrazovaný obsah. Výrobca vďaka tomu ušetril miesto, čo mu umožnilo vyhotoviť TV s hrúbkou neuveriteľných 0,97 mm.

Prototyp OLED TV od LG
Prototyp OLED TV od LG

Sme zaviazaní do roku 2017 úspešne vyvinúť flexibilné a transparentné Ultra HD OLED panely o veľkosti viac ako 60-palcov,“ uviedol viceprezident LG Display a šéf výskumného centra spoločnosti v tlačovej správe.