Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo čaká veľká zmena: Mobilná divízia sa stane súčasťou spoločnosti Motorola

Lenovo čaká veľká zmena: Mobilná divízia sa stane súčasťou spoločnosti Motorola

2
Motorola

Určite ste pred časom postrehli veľký obchod, v ktorom predal internetový gigant Google nadobudnutého skauta v mobilnom priemysle rastúcemu čínskemu výrobcovi. A hoci sa to v kuloároch povrávalo už dlhšie, až dnes vyplávali na povrch prvé – zrejme oficiálne – informácie, podľa ktorých Lenovo Mobile zanikne.

Predtým budú však štruktúry divízie, vrátane portfólia produktov a značky, integrované do spoločnosti Motorola. Ako píše web xiaomitoday.com, horúcu novinku oznámil prezident Lenovo Mobile, Chen Xudong, ktorý dodal, že aktualizovanú organizačnú štruktúru zverejnia hneď po realizácii plánovaných zmien.

Legendárna Motorola prešla pod krídla Lenovo ešte počas roka 2014 za takmer 3 miliardy amerických dolárov. Medzi jej najčerstvejšími Android smartfónmi nájdeme podarený model X Play či lepšie vybavený X Style.

História americkej spoločnosti siaha až do roku 1928, kedy bola založená pod iným názvom. Súčasné pomenovanie ‚Motorola‘ dostala až po 19-tich rokoch od jej vzniku. V tej dobe začali zakladatelia Paul Galvin, Joseph E. Galvin a Sawn Hamme podnikať s rádiami do osobných automobilov, čo bolo zároveň aj dôvodom, prečo použili v názve slovo ‚Motor‘. Výrobca neskôr zameral pozornosť aj na telekomunikačný priemysel, kde počas ďalších rokov prinášal kvalitné vysielačky alebo prvé mobilné telefóny.