Úvod Konkurencia Apple Nový iPhone ukáže Apple už o pár dní, má mať 12 MPx...

Nový iPhone ukáže Apple už o pár dní, má mať 12 MPx foťák aj ‚selfie‘ blesk

3
iPhone 6 a iPhone 6 Plus

Aj keď to možno pre fanúšika operačného systému nič veľké neznamená, pre digitálny svet ide o významnú udalosť. Kalifornský gigant oznámil, že tohtoročnú generáciu iPhone odhalí už o pár dní.

Všetko sa odohrá na mediálnom podujatí v americkom San Franciscu, kam príde zastúpenie redaktorov všetkých popredných médií. A ako sa už nejedenkrát špekulovalo, Apple vraj uvedie až tri rôzne modely – iPhone 6s, phablet iPhone 6s Plus a plastový iPhone 6c.

PhoneArena píše, že by tentokrát mali iOS novinky pozostávať zo špeciálneho hliníka zo skupiny 7000. Ten sa vďaka jeho kvalitám používa aj v leteckom priemysle. Zmena materiálu má predstavovať akúsi prevenciu pred vypuknutím ďalšej mediálnej kauzy s ohýbaním konštrukcií. Samotný dizajn smartfónu zostane podľa všetkého bez úprav, čo je pri modeloch s označením ‚s‘ už akýmsi nepísaným pravidlom.

Podľa pozvánky by nemal dokonca chýbať ani opäť vylepšený osobný asistent Siri.

2 GB RAM a 12 MPx

Pokiaľ niekoho zaujímajú technické špecifikácie, v útrobách iPhone 6s zrejme nájdeme 2 GB operačnú pamäť či hlavný 12 MPx senzor, pričom minuloročná generácia disponovala 1 GB RAM-kou a 8 MPx senzorom. Taktiež niektoré média spomínajú, že predný selfie fotoaparát tentokrát dostane vlastný LED blesk. Predpokladáme ale, že takýto doplnok poskytne iba dostupnejší iPhone 6c.

Čo sa však nakoniec z týchto dohadov ukáže ako pravdivé, zistíme až 9. septembra.