Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 5 1 GB vs. 4 GB RAM: iPhone 6 rozbil Note5 v teste...

1 GB vs. 4 GB RAM: iPhone 6 rozbil Note5 v teste rýchlosti

Note5 vs. iPhone 6 alebo keď softvér porazí hi-tech hardvér.

44
Galaxy Note5 vs. iPhone 6

Aj ten najpokročilejší hardvér môže občas predstavovať menej, ako dobre optimalizovaný operačný systém. Skvelým príkladom je nový test rýchlosti, kde si to medzi sebou rozdal iPhone s tohtoročným Note.

Pre niekoho možno prekvapujúci výsledok, no minuloročný počin s iOS mal výrazne svižnejšie reakcie. Vo výbave má dokonca iba 1 GB operačnú pamäť, zatiaľ čo Note5 až 4 GB LPDDR4. Nadstavba TouchWiz ale zrejme zhltne veľkú časť iba pre seba, takže iným úkonom nezostane až toľko, ako sa obyčajne zdá.

Test napodobňoval dennodenné používania smartfónov, takže to vie pomerne presne porovnať, ktorý je pre nás ten pohodlnejší.

Operačný systém iOS sa radí medzi tie najkvalitnešie softvérové diela, aké majú momentálne spotrebitelia k dispozícii. Do rovnakej úrovne patrí však aj desktopová alternatíva OS X s neustále rastúcou základňou oddaných fanúšikov.

Nadchádzajúci iPhone 6s má dokonca dostať menšie vylepšenie formou 2 GB operačnej pamäte. V takom prípade by mohol byť výsledok testu ešte zajímavejší, keďže ho bude poháňať aj nedávno predstavený systém iOS 9.

Viac vizuálnych detailov nižšie vo videu.