Úvod Výrobcovia HTC HTC sa chystá prepúšťať. O prácu príde až 15% zamestnancov

HTC sa chystá prepúšťať. O prácu príde až 15% zamestnancov

Situácia v HTC vyzerá bledo. O prácu má prísť 15% všetkých zamestnancov, čo predstavuje približne 2 000 pracovných miest.

0
HTC v problémoch

O taiwanskom výrobcovi, HTC, sme už dávno nenapísali pozitívne správy a inak to nebude ani dnes. Po tom, ako sme sa dozvedeli, že Lenovo prepustí 3 200 svojich zamestnancom prejde podobnou čistkou aj HTC. Výrobca celosvetovo zamestnáva 15 685 ľudí, pričom o prácu príde asi 15% z nich, teda približne 2 000 ľudí.

Šéfka spoločnosti, Cher Wang, dodala, že takéto hromadné prepúšťanie im pomôže „diverzifikovať sa aj na niečo iné než len na smartfóny.“ Okrem toho by to malo pomôcť k zlepšeniu „flexibility a dynamickosti.“ Momentálne to vyzerá tak, že jedinou možnosťou HTC vrátiť sa do zelených čísel je prísť s niečím, čo nebude smartfón. Ich najnovšie vlajkové lode totiž čoraz náročnejších zákazníkov nijak nepresvedčili.

Podarí sa ale spoločnosti, ktorá je na pokraji finančnej krízy preraziť s nejakým druhom zariadenia? Bude to virtuálna realita alebo niečo iné z oblasti internetu vecí? Tak či tak, 15% zredukovanie zamestnancov pomôže spoločnosti ušetriť až 35% výdajov.