Úvod Konkurencia BlackBerry Ďalší únik: Nové FOTO vysúvacieho Android smartfónu od BlackBerry

Ďalší únik: Nové FOTO vysúvacieho Android smartfónu od BlackBerry

2
BlackBerry VENICE

Medzi očakávané mobilné telefóny, ktoré v poslednej dobe vyvolali poriadny rozruch, nepochybne patrí aj tzv. BlackBerry Venice. A ako sa pôvodne predpokladalo či špekulovalo, medzi hlavné marketingové ťaháky bude patriť obľúbený operačný systém Android. Tu sú vizuálne detaily jeho netradičnej konštrukcie s QWERTY klávesnicou.

Väčšinu z nich zverejnil vietnamsky web TechRum, pričom jedna pochádza od PhoneArena. Na živých záberoch je viditeľné softvérové používateľské rozhranie, vysúvací mechanizmus aj niektoré špecifikácie hlavného fotoaparátu. Ten tentokrát ponúkne rozlíšenie až 18 MPx, užitočnú optickú stabilizáciu obrazu a dvojitý LED blesk. Taktiež je len veľmi ťažké prehliadnuť karbónový zadný kryt, ktorým napríklad disponuje starší model Q10.

black-berry-venice-6
black-berry-venice-5
black-berry-venice-4
black-berry-venice-3
black-berry-venice-2
black-berry-venice-7

Snapdragon 808 a 3 GB RAM

Hoci pôjde o novší smartfón, hardvérovou výbavou vynikať zrejme nebude. BlackBerry Venice totižto poženie, podobne ako LG G4, 6-jadrový čipset Snapdragon 808 od spoločnosti Qualcomm. Nakoľko by mal mať aj 2K displej (Quad HD) s mierne zaoblenými bokmi ala Galaxy S6 edge, zaradí sa skôr medzi slabšiu ‚high-end‘ triedu.

Aby kanadský výrobca dokázal zabezpečiť dáta a súkromie používateľov, Android prejde ťažkou softvérovou úpravou, kde by dokonca nemal chýbať ani BlackBerry HUB. Súčasný CEO John Chen ešte nedávno vyhlásil, že ak pristúpia na takýto odvážny krok a integrujú operačný systém od Google, bude musieť byť jednoducho spoľahlivo bezpečný.

Oficiálne predstavenie zrejme prebehne niekedy počas nadchádzajúcich mesiacov. Množstvo zdrojov spomína spustenie predaja už v novembri.