Úvod Konkurencia Apple Po ohýbaní nasledujú chybné fotoaparáty: Apple má s iPhone 6 Plus ďalšie...

Po ohýbaní nasledujú chybné fotoaparáty: Apple má s iPhone 6 Plus ďalšie patálie

1
iPhone 6 Plus

Vyzerá to tak, že kalifornského giganta prenasleduje nový problém. Tentokrát sa týka nekvalitných fotografií z veľkého iPhone 6, čo má mať na svedomí chybný senzor iSight. Apple už dokonca spustil program, v rámci ktorého problémové kusy bez ďalších otázok opraví. Musia ale spĺňať určité požiadavky.

Rozmazanie záberov údajne spôsobuje chybný komponent 8 MPx fotoaparátu. Ide však iba o malé percento predaných modelov počas septembra 2014 až januára 2015. Ako informuje web arstechnica.com, na vine je s najväčšou pravdepodobnosťou súčiastka, ktorá súvisí s optickou stabilizáciou obrazu, nakoľko s tým nemá 4,7-palcový iPhone 6 vôbec nič spoločné. Ten totiž disponuje iba digitálnou stabilizáciou.

Senzor iPhone 6 Plus
Senzor iPhone 6 Plus

Po spustení predaja minuloročného iPhone vyvolali nespokojní zákazníci Apple veľký rozruch, vďaka čomu následne vznikla neslávne známa kauza #bendgate. Mnohým sa iOS novinka začala bez vynaloženia veľkého úsilia neočakávane ohýbať, predovšetkým pri nosení po vreckách tesných nohavíc. Nadchádzajúca generácia iPhone 6s by už ale mala mať podľa posledných správ spevnenú konštrukciu.