Aj keď bude možno v tomto článku chýbať spojitosť so spotrebiteľskými technológiami, šokujúce slová jedného člena legendárnej posádky misie Apollo 14, ktorá pred rokmi pristála na Mesiaci, sa týkajú každého z nás.

Podľa Edgara Mitchella sme už niekoľko krát stáli na pokraji katastrofy tak veľkých rozmerov, že by bol zrejme ohrozený akýkoľvek život na tejto modrej planéte. Pred devastujúcím účinkom atómových zbraní nás ale vraj včas zachránili inteligentnejšie mimozemské civilizácie.

White Sands bolo testovacie miesto pre atómové zbrane – a to je to, čo mimozemšťanov zaujímalo,“ uviedol v kontroverznom rozhovore pre Mirror Online. Na mysli tak mal známy testovací areál na vojenské účely v Novom Mexiku.

Najviac intervencií UFO bolo vraj zaznamenaných počas studenej vojny medzi ZSSR a USA. Nemenovaný dôstojník amerických leteckých síl mu dokonca prezradil aj niekoľko detailov z úspešného zneškodnenia už vystrelených rakiet, čo sa malo opakovať niekoľko krát po sebe. Pokiaľ by teda neznámi záchrancovia nezakročili, začala by vďaka ľudskej hlúposti a chamtivosti s veľkou pravdepodobnosťou tretia svetová vojna.

Chceli spoznať naše militaristické kapacity. Z mojich vlastných skúseností vďaka rozhovorom s ľuďmi je jasné, že mimozemské civilizácie zabránili vojne a pomohli vytvoriť mier na Zemi.

Účastníci misie Apollo 14 pristáli podľa oficiálnych záznamov ešte v roku 1971 na povrchu Mesiaca, kde strávili približne 30 hodín za účelom zberu vzoriek či realizácie vedeckých aktivít.

Posádka Apollo 14 - E. Mitchell vľavo (foto: wikimedia.org)
Posádka Apollo 14 – E. Mitchell vpravo (foto: wikimedia.org)