Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 5 AnTuTu: Nový GALAXY Note 5 v benchmarku dosiahol 69 702 bodov

AnTuTu: Nový GALAXY Note 5 v benchmarku dosiahol 69 702 bodov

10
Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge+

S blížiacim sa predstavením Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge+ sa na svet prebíja čoraz viac a viac informácií. Dôkazom sú uniknuté zábery Galaxy Note 5 s takmer všetkých uhlov a teraz tu máme informácie o tom, aký výkonný bude.

Predtým, než začneme chceme upozorniť, že plný a kompletný rozbor výkonu Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge+ bude možný len vtedy, keď budú oficiálne predstavené. Tak či tak je informácia z AnTuTu príjemným začiatočným bodom.

V prvom rade si poďme zrekapitulovať špecifikácie, keďže tie z veľkej časti určujú výkon všetkých zariadení. Samsung Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge+ majú približne rovnaké špecifikácie. Tešiť sa tak môžete na čipset Exynos 7420 (rovnaký ako v Galaxy S6 a S6 edge), 4 GB operačnej pamäte RAM, 32 GB úložisko v základnej výbave, 16 Mpx zadný a 5 Mpx predný senzor. AnTuTu hlási, že zariadenie beží na Android 5.1.1 Lollipop, teda najnovšej verzii Androidu.

Podľa AnTuTu bude medzi zariadeniami (okrem S Pen) rozdiel len vo veľkosti displeju. Galaxy Note 5 má ponúknuť 5,7-palcový zobrazovací panel, zatiaľ čo Galaxy S6 edge+ by mal ponúknuť 5,66-palcovú jednotku. Oba displeje ponúknu Quad HD rozlíšenie, teda 2 560 x 1 440 pixelov.

Výsledky z AnTuTu

Tak a teraz k samotným výsledkom. Samsung Galaxy Note 5 sa do databázy AnTuTu zapísal so skóre 69 702 bodov. Keď to porovnáme s výsledkami, ktoré AnTuTu publikoval pre prvý polrok 2015, zistíme, že Galaxy S6 edge dosiahol 63 910 bodov, zatiaľ čo Galaxy S6 sa s 67 520 bodmi umiestnil na prvej priečke.

Čo sa teda výkonu týka, veľký rozdiel nečakajte. Jediný rozdiel, čo sa špecifikácií týka, bude pravdepodobne v extra 1 GB RAM. Samozrejme, mnohých z vás zaujíma skôr konštrukčné spracovanie či softvérové vychytávky, za ktoré sa môže oplatiť priplatiť si.

To, s akým čipsetom príde Galaxy Note 5 však zatiaľ nie je tak úplne isté. Mnohé zdroje totiž tvrdia, že v jeho útrobách bije vynovený a výkonnejší Exynos 7422, ktorý by mal spojiť procesor, grafický čip, RAM a internú pamäť do jedného kúsku kremíka.

Tak čo, tešíte sa na 13. augusta? My sa už nevieme dočkať! Pre viac informácií ohľadom noviniek nie len od Samsungu nás nezabudnite opäť navštíviť.