Čínsky mobilný líder Xiaomi len nedávno aktualizoval svoje typické používateľské rozhranie MIUI na verziu 7, ktoré je až o 30 % rýchlejšie od beztak rýchleho rozhrania MIUI 6.

Toto používateľské rozhranie si obľúbilo množstvo používateľov. Je rýchle, jednoduché, dobre vyzerá a ani sa netají tým, že si zopár ako vizuálnych, tak i funkčných prvkov „požičalo“ z iOS rozhrania od Apple.

Rôzni vývojári a developeri boli zjavne nedočkaví a prostredníctvom čerstvo predstaveného nástroja Patchrom už prispôsobili Android ROM-ku s týmto používateľským rozhraním pre viac ako 69 smartfónov!

Vypísať ich sem všetky by bolo zdĺhavé. Námatkovo spomenieme napríklad Nexus 4 a 5, Samsung Galaxy Note 3 a S4, LG G Pro, G2 a G3, línia Sony Xperia Z telefónov, HTC One M8, X, Desire 816, OnePlus One, spolu s výberom zariadené od Huawei, ZTE a OPPO.

Samozrejme, prvé verzie ROM-iek ešte nie sú úplne odladené a rátať treba s drobnými chybami, nefunkčnosťou niektorých služieb a pod..

Ak však patríte medzi ostrieľaných Android používateľov a máte skúsenosti s root-om a flashovaním Androidu tretích strán do smartfónov, navštívte →MIUI fórum←, kde nájdete kompletný zoznam podporovaných smartfónov aj s návodom.