Úvod Novinky Android Je to oficiálne: Android M ponesie názov Marshmallow!

Je to oficiálne: Android M ponesie názov Marshmallow!

5
Android 6.0 Marshmallow

Hoci bola najnovšia verzia populárneho operačného systému predstavená pred pár týždňami, až doteraz sme nepoznali jej kompletný názov. Google však konečne odhalil veľké tajomstvo – dámy a páni, po sladkom Lollipop-e prichádza ešte sladší Marshmallow.

Vyplýva to z odhalenia novej Android postavičky, ktorá drží v rukách známu cukrovinku. Tá pribudla medzi ostatnými priamo v areáli hlavnej základne Google, čo je vlastne už akousi tradíciou. Jednotlivé sochy zaujali svoje miesta vždy po predstavení väčšej aktualizácie so špecifickým názvom.

TIP: Funkcie, ktoré si Android M požičal od iOS

Aktualizačný balíček pod označením Android 6.0 Marshmallow prinesie používateľom niekoľko užitočných vylepšení, vrátane prehľadnejšej správy povolení alebo špeciálnej funkcie na šetrenie drahocennej energie v batérii smartfónu. Veľa vizuálnych zmien používateľského prostredia sa ale tentokrát nedočkáme, softvéroví inžinieri zamerali pozornosť predovšetkým na drobnosti z funkčnej oblasti systému.

Socha Android Marshmallow
Socha Android Marshmallow

Kedy bude aktualizácia?

6.0 Marshmallow dorazí do starších Nexus zariadení až po predstavení tohtoročnej generácie od LG a Huawei. Predstavenie Motorola Nexus 6 prebehlo počas októbra, čo teoreticky znamená, že si budeme musieť ešte nejaký ten mesiac na aktualizáciu počkať.

K TÉME: Android M – pozrite sa, ktoré smartfóny a tablety dostanú aktualizáciu