Úvod Novinky Aktuálne Xiaomi za pár týždňov predstaví nadstavbu MIUI 7, špekulujú čínske weby

Xiaomi za pár týždňov predstaví nadstavbu MIUI 7, špekulujú čínske weby

Populárna nadstavba operačného systému Android je vraj už na ceste.

1
MIUI

Čínsky gigant nehodlá ani tento rok porušiť tradíciu. Budúci mesiac by sme sa tak mali dočkať ďalšej veľkej softvérovej aktualizácie, ktorá podľa dostupných informácií ponesie označenie MUIU 7 a bude založená na operačnom systéme Android 5.1 Lollipop.

Novinku – alebo rovno niekoľko noviniek – uvidíme už 16. augusta, čo je pre spoločnosť Xiaomi zrejme špeciálnym termínom, keďže aj minulý rok v tento istý deň ukázala svetu aktuálne-používanú nadstavbu MIUI 6. Aktualizačný balíček údajne dostanú viaceré novšie modely, vrátane Mi 3, Mi 4, Mi 4i, Xiaomi Mi Note + Pro či RedMi Note (4G).

Akých zmien sa ale dočkáme, nie je zatiaľ vôbec známe. Odborníci predpokladajú niekoľko vizuálnych úprav alebo nových funkcií, ktoré opäť trošku zlepšia používateľské skúsenosti.

MIUI momentálne patrí medzi najpopulárnejšie nadstavby na spotrebiteľskom trhu, pričom Xiaomi ohlásilo ešte vo februári, že ju používa cez neuveriteľných 100 miliónov ľudí. Fanúšikom čistého OS Android ale príliš nevonia, nakoľko nemá veľa identických dizajnových čŕt s nedotknutým používateľským prostredím od internetového giganta Google.