Úvod Hry TIP: Mutanti v hre pre Android a editor, v ktorom si hru...

TIP: Mutanti v hre pre Android a editor, v ktorom si hru vytvoríte aj vy

0

Pamätáte na všetky tie slávne adventure hry pre PC? V ktorých naozaj o niečo išlo? Kde ste vďaka svojim nápadom a premýšľaniu získavali rôzne predmety a potom ste ich chytro používali pre postup hrou? Autori českého projektu GameStylus tvrdia, že adventúry sú späť. A že ich môžete hrať – a alebo aj sami ľahko tvoriť – aj vy.

Nebudeme tu chodiť dlho okolo horúcej kaše: Ak si chcete na tablete alebo mobilnom telefóne s Androidom zahrať adventúru, ktorá sa inšpirovala u klasiky z PC, nainštalujte si hru Mutanti vs. Vyvolení: Únos. O čo tam ide? Dom hlavného hrdinu Riama, mutanta, mimochodom, prepadnú ozbrojenci a unesú mu ségru. A on – a vy s ním – sa vydáte po ich stopách. Hra je zadarmo, druhý diel – Mutanti vs. Vyvolení: Zradca potom príde na necelé 1 euro.

Ako vytvoriť vlastnú hru? Ľahko!

Uvažovali ste niekedy o tom, že vytvoríte svoju vlastnú super adventure hru – s premakaným dejom, množstvom predmetov, postáv a všetkým, čo k super adventúre podľa vás patrí – alebo jednoducho len hru pre kamošov, ale tak nejako sa vám nechcelo ju celú programovať ? Máme pre vás tip: Autori hry Mutanti vs. Vyvolení vám dávajú k dispozícii svoj herný engine, na ktorom hra beží, aj on-line editor, v ktorom môžete ľahko nadefinovať všetko, čo sa má v hre diať.

gs_online_editor

Do on-line editora priamo na webe GameStylus.com nahráte grafiku pre svoju hru, z ktorej vytvoríte jednotlivé scény. V nich môžu byť postavy, predmety k zobratiu, alebo napríklad prepracované animácie. A samozrejme sa dá medzi scénami prechádzať a plniť rôzne úlohy.

Nebudeme to tu príliš rozoberať, radšej sa pozrite na stránky GameStylus.com (sú česky a anglicky, herný engine ale podporuje aj slovenčinu), kde nájdete návody i videa, na ktorých je jasne vidieť, ako sa takáto hra robí. Autori GameStylusu sľubujú, že keď svoju adventúru dáte k dispozícii zadarmo, oni zadarmo poskytnú svoj engine a dajú hotovú hru na Google Play. A keď ju budete chcieť predávať, o zisky z predaja sa férovo podelíte.